Kuva: AOP

Foreca: Talvi tulee nyt rytinällä ja lumimyräkkä saapuu viikonloppuna eteläänkin: "Jopa pyryttämällä"

18.11.2022 16:15 - Minttu Tikkanen

Lunta voi tulla useita senttejä.

Talvi saapuu myös Etelä-Suomeen lähes yhdessä yössä, sillä Foreca ennustaa viikonlopuksi eteläänkin kunnon lumimyräkkää.

Vaikka lumimäärät jäävät pohjoista maltillisemmiksi, sataa eteläänkin enimmillään viisi senttimetriä. Lumisateet saavuttavat Etelä-Suomen viikonlopun aikana.

- Lauantaina lumisateita leviää paikoin Etelä-Suomeen, eniten rannikon tuntumaan. Määrät jäävät vielä lauantaina melko pieniksi, 0–5 senttimetriin, ennustaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Sateet eivät jää siihen, vaan jatkuvat vielä sunnuntainakin entistä runsaampina.

- Sunnuntaina lumisateita leviää eteläiseen Suomeen, aluksi lounaaseen ja Uudellemaalle. Välillä lumisade on etelässä sakeaakin. Sää on tuulinen, joten ajoittain lunta voi tulla jopa pyryttämällä. Tämänhetkisen ennusteen mukaan etelässä voi sataa lunta sunnuntaina vajaasta viidestä senttimetristä reiluun kymmeneen senttimetriin.

Koko maassa painutaan viikonloppuna myös pakkasen puolelle ja kova tuuli saa lämpötilan tuntumaan vielä todellistakin kylmemmältä.

- Itäkaakkoinen tuuli on lauantaina kohtalaista ja paikoin puuskaistakin, joten viima saa sään tuntumaan vielä kylmemmältä, Latvala jatkaa.

Lue myös: Forecan mukaan sää kylmenee rajusti: "Pakkasta voi olla jopa yli 20 astetta"

Lue myös: MTV: Liukkailla ajokeleillä kahden T:n taktiikka voi pelastaa henkesi - muistathan tämän?

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat