Kuva: AOP

Mies heitti Mona Lisaa kakulla - vietiin psykiatriseen hoitoon

30.05.2022 17:45 - Iiro Myllymäki

Kyse oli ilmeisesti ilmastoon liittyvästä protestista.

36-vuotiaan miehen kerrotaan osoittaneen ilkivaltaa kuuluisaa Mona Lisa -maalausta kohtaan. Muun muassa The Guardian uutisoi, että mies töhri maalauksen suojalasia kakulla Louvren taidemuseossa Pariisissa. Sotkusta on levitetty videomateriaalia sosiaalisessa mediassa. Tilanne tapahtui sunnuntaina.

The Guardianin mukaan kyseinen mies pidätettiin, ja hänet on viety psykiatriseen hoitoon tilanteen jälkeen. Leonardo da Vincin maalaus ei vahingoittunut suojalasin ansiosta.

Eräs Twitter-käyttäjä on kertonut tapahtumien kulusta.

”Vanhaksi naiseksi pukeutunut mies hyppäsi pyörätuolista ja yritti rikkoa Mona Lisan luodinkestävän lasisuojan. Sitten hän töhri lasin kakulla ja heitti ruusuja kaikkialle. Sitten turvahenkilöstö vei hänet”, käyttäjä kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Käyttäjä on myös jakanut videon tekijästä huutamassa ranskaksi samalla, kun häntä saatellaan pois paikalta. Miehen vieressä on pyörätuoli. The Guardian kertoo, että mies otti puheessaan esiin maapallon tilan.

- On olemassa ihmisiä, jotka tuhoavat Maata. Kaikki taiteilijat, ajatelkaa Maata! Sen takia tein tämän. Ajatelkaa planeettaamme, tekijä huusi.

Mona Lisa on aiemminkin kokenut kovia. Vuonna 1911 museon työntekijä varasti maalauksen, mikä lisäsi sen maailmanlaajuista tunnettavuutta. 1950-luvulla ilkivallantekijä vahingoitti taideteosta heittämällä happoa sen päälle. Tämän jälkeen maalaus on ollut suojalasin takana.

Lue myös: Mona Lisa heräsi henkiin? Meikkitaiteilija muuntautui maailman tunnetuimman taulun hahmoksi

Lähteet: The Guardian, Sky News

Kilpailut

Uusimmat