Kuva: Shutterstock

Miltä näyttää pääsiäisloman sää? Forecan ennusteessa ei ole paljoa juhlimista

12.04.2022 15:45 - Minttu Tikkanen

Lumisateet näyttäisivät jatkuvan.

Toivoa herättäneen aurinkoisen alkuviikon jälkeen on jälleen luvassa lumi- ja räntäsateita. Foreca ennustaa, että sateet saapuvat Suomen ylle torstain aikana.

- Sateita tulee kiirastorstaina koko maassa. Sateet ovat alkuun laajalti lunta. Sakeimmat lumi- ja räntäsateet tulevat aamupuolella maan etelä- ja länsiosassa. Päivällä sataa räntää ja vettä, pohjoisessa myös lunta. Iltaa kohti sateet muuttuvat jälleen monin paikoin lumisemmiksi, ennustaa Forecan meteorologi Juha Föhr.

Torstaina voi sataa jopa 5-10 senttimetriä, minkä lisäksi sää myös viilenee päivän aikana. Lumisateen odotetaan jatkuvan vielä pitkäperjantainakin.

- Pitkäperjantai on tuulinen. Aamulla lumisateisin alue on idässä ja maan keskivaiheilla. Lumisateet liikkuvat kohti etelää niin, että iltapäivällä lunta sataa etelässä voimistuvan pohjoistuulen kera. Lapissa tulee lumikuuroja, Föhr kertoo.

Forecan mukaan lauantai sen sijaan voisi olla poutainen ja aurinkoinenkin päivä, joskin jo sunnuntaina lumisateita voi jälleen olla odottavissa. Lumisateiden pitäisi kuitenkin hellittää maanantaihin mennessä, joka näyttää jälleen poutaiselta päivältä. Lämpötila myös lähtee hienoiseen nousuun alkuviikosta.

Lue myös: Älä hanki pääsiäiseksi salmonellaa - Suomessakin kannattaa välttää syömästä tiettyjä Kinder-tuotteita

Lue myös: Pääsiäisen söpö jälkiruoka saa veden herahtamaan kielelle - katso helppo resepti

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat