Kuva: AOP

Selviääkö Madeleine McCannin kohtalo vihdoin? 14 vuoden mysteeri voi ratketa seuraavina kuukausina

07.06.2021 11:15 - Minttu Tikkanen

Portugalissa neljävuotiaana kadonnut Madeleine McCann on ollut kadoksissa 14 vuotta. Nyt tutkijat uskovat, että ratkaisu mysteeriin saattaa olla vain kuukausien päässä.

Brittiläisen Madeleine McCannin katoamisesta Portugalin lomalla on kulunut 14 vuotta, mutta nyt tutkimuksissa ollaan lähellä ratkaisua. Syyttäjä Hans Christian Wolters kuvailee, että hänen tiiminsä on hyvin tyytyväinen siihen, miten tutkimukset ovat edenneet viimeisen vuoden aikana.

- Olemme hyvin tyytyväisiä todistajiemme vastauksiin. Kaikki kysymykset eivät kuitenkaan ole vielä valitettavasti ratkenneet, Wolters kommentoi.

Tapauksesta on epäiltynä tuomittu saksalainen pedofiili Christian Brueckner, joka oli asuntoautoineen alueella McCannin katoamisen aikoihin. Viime vuonna tutkijat paljastivat julkisuudessa, että Bruecknerin voidaan todistaa olleen lähistöllä, koska hänen matkapuhelimensa pystyttiin jäljittämään paikalle tapahtuma-aikoihin. 

Brueckner itse kiistää sekaantuneensa tapaukseen ja on kieltäytynyt vastaamasta poliisille. Brueckner suorittaa tällä hetkellä Saksassa vankeusrangaistusta raiskauksesta. Muun muassa Bruecknerin ex-tyttöystävä on kertonut poliisille miehen olleen väkivaltainen.

Wolter kertoo, että hänen tiiminsä uskoo McCannin olevan kuollut. Kaikkiin kysymyksiin ei kuitenkaan ole vielä saatu vastausta. Bruecknerin puhelimesta soitettiin katoamisyönä jollekin, mutta poliisi ei ole vielä onnistunut selvittämään toisen henkilön henkilöllisyyttä. Woltersin mukaan McCannin vanhemmat Kate ja Gerry McCann eivät ole vielä luopuneet toivosta löytää tyttärensä elossa.

McCann katosi nukkuessaan perheen loma-asunnosta, Portugalin Algarvessa vuonna 2007. Hänen vanhempansa olivat katoamishetkellä asunnon viereisessä ravintolassa syömässä. Mysteeri on herättänyt valtavaa maailmanlaajuista huomiota ja McCannia pidetään kaikkien aikojen etsityimpänä lapsena. 

Lue myös: Mitä todella tapahtui Madeleine Mccannille? Kuusi hyytävää teoriaa pikkutytön kohtalosta

Lue myös: Netflix julkaisee pian dokumentin historian etsityimmästä lapsesta - maksanut 23 miljoonaa euroa

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat