Kuva: Shutterstock/Instagram

Tuure Boelius vastasi Päivi Räsäsen twiittiin avoimella kirjeellä: "Miten edes kehtaat?"

10.09.2020 14:30 - Henna Koste

Artisti Tuure Boelius avasi sanaisen arkkunsa Instagramissa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen, 60, on aiheuttanut kohun Twitter-päivityksellään Pride-viikolla. Twitterissä Räsänen sanoo, että kyse on LGBT-ideologiasta, jonka on tarkoitus murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta: lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Räsäsen Twitter-postaus on saanut arvatenkin ristiriitaisen vastaanoton.

Räsäsen päivitys on saanut myös artisti Tuure Boeliuksen, 19, avaamaan sanaisen arkkunsa. Boelius on julkaissut yhteiskuvan kera avoimen kirjeen Räsäselle Instagramissa. Boelius on valittu 16-vuotiaana Vuoden homoksi ja hän on puhunut julkisuudessa paljon tasa-arvon puolesta.

"Tämä on avoin kirje Päivi Räsäselle. Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin. Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? ", Boelius kirjoittaa.

Hän toteaa Räsäsen ymmärtäneen Priden merkityksen täysin väärin. Hän myös muistuttaa, että pääasia on, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat - sukupuoleen katsomatta.

"Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki. Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus. Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita!", Boelius kirjoittaa.

Lue Boeliuksen kirjoitus alta.

View this post on Instagram

Tämä on avoin kirje Päivi Räsäselle. Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin. Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? Sanot, että Priden tavoitteena on murtaa esim. lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Olet selkeästi ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin. Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia. Kehottaisin sinua miettimään, että miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää, tuntuu lukea kirjoituksiasi. Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki. Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus. Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita! Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi. 🌈 Hyvää Pride-viikkoa! 🌈 Tuure Boelius #eikösuahävetä

A post shared by Tuure Boelius (@tuureboelius) on

Alle tunnissa Boeliuksen Instagram-postaus on herättänyt paljon keskustelua ja kommentointia. Muun muassa näyttelijä Kirsi Ylijoki, laulaja Nelli Matula sekä kunnallispoliitikko ja näyttelijä Jasmin Hamid ovat kiitelleet Boeliusta kirjoituksesta.

Helsinki Pride-viikkoa vietetään 7.-13. syyskuuta. Tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta. Koronatilanteen vuoksi Helsinki Prideä ei vietetty kesäkuussa tavalliseen tapaan. Tällä kertaa Pride-viikon huipennus on lauantaina Kaapelitehtaalta striimattava Pride-konsertti, joka nähdään livenä kello 16-18. Ihmisiä on myös kannustettu tulevana lauantaina juhlimaan suuren kulkueen sijaan pienemmissä porukoissa, puistoissa tai kodeissa Pride-hengessä. 

Lue myös: Sateenkaariväelle julkaistiin oma nettideittiopas, jonka turvallisuusohjeet voivat yllättää

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat