Kuva: Emmi Moilanen

Suomalaisbloggaaja paljastaa saamansa karut palautteet sanasta sanaan - taustalla tärkeä kannanotto

01.03.2020 16:15 - Henna Koste

Suosittua blogia kirjoittava Iina Hyttinen samaistui viraaliksi muodostuneeseen Be a lady they said -videoon.

Tällä viikolla viraaliksi levinnyt Girls Girls Girls -julkaisun video on puhuttanut monia. Videolla Cynthia Nixon lausuu vaatimuksia, joita naiset kuulevat päivittäin. Myös moni somevaikuttaja on nostanut videon myötä tärkeän aiheen taas esiin.

Näin teki myös bloggaja ja Instagram-vaikuttaja Iina Hyttinen, 27. Hän kertoo But I'm a human not a sandwich -blogissaan, että videolla kuullut lauseet kuulostavat samoilta, joihin hänkin on törmännyt monesti. 

"Monet sanat, joita nuorempana luin itsestäni, ovat porautuneet ikuisesti mun mieleen, enkä koskaan tule unohtamaan niitä. En, vaikka olen kovasti itselleni sanonut, etteivät ne ole totta. En, vaikka olen vuosien ajan kovettanut itseäni ja yrittänyt unohtaa ne. Monet sanat nykyäänkin satuttavat, ainakin sen hetken kun niitä luen", Iina kirjoittaa. 

Hän toteaa, että olisi hyvä jättää nämä omaan arvoonsa, mutta se on vaikeaa. 

"Suurimmaksi osaksi kommentointi on tietenkin onneksi positiivista ja ihanaa, mutta joskus se ottaa koville, kun hyväntahtoisen palautteen lisäksi ulkonäkööni, naiseuteeni ja jokaiseen tekemääni tai tekemättä jättämääni asiaan takerrutaan kynsin hampain joka ikinen päivä", hän kuvailee bloggaajan arkeaan. 

Ja karua luettavaa Iinan saama palaute onkin. 

"Kauniimpi, rumempi, luonnollisempi, panostaisit itseesi enemmän, läskihän susta jäi, onko sulla anoreksia? Näytät oksettavalta. Sulla on huoran maine, ei susta vaimoa saa. Olet läheisriippuvainen, teetkö koskaan mitään ilman miestäsi? Miehesi juoksee baarissa joka viikonloppu ja pettää sua, kun olet niin ruma. Hevosnaama, anorektikko, pyöristyneet kasvot. Luonnoton,  liikaa meikkiä, pinnallinen. Liian luonnollinen, nuhjuinen. Raha, raha, raha, välität vain rahasta. Eikö perhe ole tärkein? Tekisit oikeita töitä. Etkö osaa olla hetkeäkään ilman perhettäsi? Huono esimerkki, liian siloiteltu, epäaito, huolehtisit ulkonäöstäsi, nuorena olit kauniimpi kun meikkasit enemmän. Onneksi et enää näytä samalta kuin ennen."

Iina tuo tärkeän asian esiin. Nyky-yhteiskunnassa moni onkin samaistunut hittivideoon, sillä emme koskaan tunnu kelpaavan kaikille. Hän huomauttaa, että videosta poiketen hänelle ilkeitä ja inhottavia kommentteja sanovat etenkin toiset naiset. 

Lue koko blogipostaus täältä

Lue myös: Rosa-Maria Ryyti vetoaa somekiusaajiin Instagramissa: "Jos tunsit piston sydämessäsi..."

Kilpailut

Uusimmat