Kuva: Shutterstock

Professorilla nerokas keino narauttaa lunttaavat opiskelijat - ansa toimi täydellisesti

12.12.2019 15:45 - Iiro Myllymäki

Yliopisto-opiskelija on kertonut professorin yllättävistä toimista Redditissä.

Kokeissa lunttaaminen on ikävä ilmiö opettajien ja kuuliaisten opiskelijoiden kannalta. Nyt Redditissä on jaettu tarina siitä, miten eräs professori sai kokeessa huijaavat kiinni tekosistaan.

Tarinan kertonut Reddit-käyttäjä on neljännen vuoden insinööriopiskelija, ja hän kertoi tekemästään insinöörikurssin loppukokeesta. Hän kirjoittaa, että yleensä kokeissa yksi tai kaksi ihmistä menee vessaan kesken kokeen, ilmeisesti etsiäkseen vastauksia kännykällä netistä. Kyseisessä kokeessa kuitenkin noin puolet kurssilaisista kävi vessassa kesken kokeen.

Koe ei ollutkaan ihan mikä tahansa koe, vaan sinne oli upotettu ansa. Yksi kysymys nimittäin liippasi vain hieman sitä, mitä kurssilla oli käsitelty ja oli näin ollen mahdoton ratkaista.

”En suonut sille juuri ajatusta, koska siinä oli kyse vain viidestä pisteestä, kun kokeen maksimipistemäärä oli 100”, opiskelija kirjoittaa.

Kokeen jälkeen professori lähetti opiskelijoille sähköpostiviestin, jossa hän kertoi menetelmästään ottaa kiinni lunttaajat. Professori oli ilmeisen tietoinen siitä, että opiskelijat käyttivät vessataukoja hyväkseen luntatakseen vastauksia. Tätä helpotti erityinen nettisivu chegg.com, joka kokoaa yhteen vastauksia yleisiin kotitehtäväkysymyksiin. Professori oli laittanut avustajan kirjoittamaan kyseiselle sivustolle kysymyksen, jonka hän laittoi kokeeseen ja johon oli mahdoton vastata oikein kurssin tietojen perusteella. Sitten professori oli itse käynyt vastaamassa kysymykseen.

”Hänen vastauksensa näytti äkkiseltään oikealta, mutta on todellisuudessa aivan väärin ja on hyvin epätodennäköistä, että joku tekisi kysymyksestä samanlaiset päätelmät itsenäisesti”, Reddit-käyttäjä kirjoittaa.

Herätti kysymyksen eettisyydestä

Ansa tepsi, ja yhteensä 99:stä kokeen tekijästä 14 oli kirjoittanut vastaukseksi chegg.com-sivustolle kirjoitetun virheellisen vastauksen. Nämä opiskelijat saivat kokeesta hylätyn ja heistä tehtiin ilmoitus yliopistolle akateemisten sääntöjen rikkomisesta.

Hän myös lähetti sähköpostin kaikille muille laitoksemme professoreille, ja viestissä hän listasi kaikki kokeessa huijanneet. Hän myös antoi kyseisestä koekysymyksestä täydet pisteet kaikille muille”, opiskelija kirjoittaa.

Päivitys on herättänyt paljon huomiota Redditissä. Monet ovat ihmetelleet, miten opiskelijoiden annetaan poistua vessaan kesken kokeen. Jotkut ovat puolestaan kiinnittäneet huomion siihen, että professori ei olisi saanut julkistaa lunttaajien nimiä muille professoreille lähettämässään sähköpostissa.

- Mielestäni tuo on todellakin epäeettistä, koska professorin olisi ollut vain helpompi kieltää opiskelijoita poistumasta huoneesta, Reddit-kirjoittaja kommentoi asiaa Bored Panda -sivustolle.

Kirjoittaja kertoo ottaneensa kyseessä olevaan professoriin yhteyttä ja linkanneen paljon kommentteja keränneen Reddit-ketjun hänelle. Professori ei toistaiseksi ole vastannut opiskelijalle mitään.

Lue myös: Poika antoi opettajalle lahjan, jota tämä ei voinut ottaa vastaan - tarina sulattaa sydämet

Lue myös: "Silloin jäin kiinni" - ihmiset paljastavat noloimmat kokemuksensa Twitterissä

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat