Kuva: Shutterstock

Some on hullaantunut maailman ensimmäisestä mehiläisvaikuttajasta: "Niin söpö ja luova!"

04.11.2019 20:45 - Milena Raappana

Fiktiivinen mehiläisvaikuttaja B tekee arkiaskareita ja pyrkii pelastamaan maailman romahtaneet mehiläiskannat.

Joka vuosi 24 prosenttia Euroopan mehiläisistä kuolee ilmenee Bee Fund -sivustolta. Luku saattaa kuulostaa pieneltä, mutta mehiläisten joukkokato uhkaa niin luonnon monimuotoisuutta kuin ihmisten ruuantuotantoa. 

Siispä yksi pieni mehiläinen on pörrännyt levittämään tietoisuutta huolestuttavasta aiheesta sinne, mistä ihmiset nykyään kuluttavat suurimman osa ajastaan: sosiaaliseen mediaan. Fondation de France perusti Bee Fund -kampanjan, jonka keulakuvana toimii Instagramin ensimmäinen mehiläisvaikuttaja B

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

@bee_nfluencer tilillä, jota seuraa jo 142 000 ihmistä, pieni mehiläinen tekee erilaisia askareita, kuten kylpee, käy konserteissa ja pelaa koripalloa. Tilin tarkoituksena on tietoisuuden lisäksi herättää eri brändien kiinnostusta yhteistyöhön ja sijoittaa varoja mehiläisten suojeluun. 

Ihmiset ovat rakastuneet sympaattiseen mehiläishahmoon ja kommenttikentät täyttyvätkin ylistävistä viesteistä.

"Tämä Instagram-tili rokkaa. Niin söpö ja luova. Rakastan tätä todella!" kirjoitti eräs seuraaja. 

"Paras eläin tällä planeetalla. Rakastan sinua. Jatka samaa rataa äläkä koskaan lopeta!" kommentoi toinen seuraaja. 

"Miksi olet niiiin suloinen?" kysyi eräs seuraaja. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kansan Uutisten mukaan Suomessa ei toistaiseksi olla havaittu laajamittaista mehiläisten katoamista yksittäisiä joukkokuolemia lukuunottamatta, mutta sen sijaan monissa Keski-Euroopan maista ollaan saatu lukea huolestuttavia raportteja. Suomen mehiläiskanta voi muita paremmin monipuolisen ympäristön ja ympäristökemikaalien vähyyden takia. 

Erilaiset ympäristömyrkyt ovat kuitenkin vain osa totuutta mehiläskantojen romahtamisen takana. Helsingin yliopiston uutisesta selviää, että työmehiläisten salakavala katoaminen, jota kutsutaan nimellä Colony Collapse Disorder (CCD), liittyy myös erilaiset loiset ja maankäytön muutoksiin. 

Samaisessa uutisessa kerrotaa, että jos mehiläiset katoaisivat kokonaan, todennäköisesti ruokapöydästä löytyisi vain viljaa, maissia ja soijaa ja erilaiset hedelmät, kahvi ja tietysti hunaja olisivat kadonneet kaupan valikoimista. 

Lue myös: Nainen adoptoi siivettömän mehiläisen: "Meille on syntynyt ainutlaatuinen side"

Lue myös: Times Squaren ilma sakeni tuhansista mehiläisistä - järkyttävät kuvat leviävät

Lähteet: Bee Fund, Kansan Uutiset, Helsingin yliopisto

Kilpailut

Uusimmat