Kuva: Instagram

"Niin epäkunnioittavaa" - Saksan Elle-lehti aiheutti someraivoa julkaisullaan

31.10.2019 09:15 - Sallamaari Niittymäki

Etenkin mallit ottivat kantaa lehden toimintaan.

Instagram-tili Diet Prada on suosionsa myötä kasvanut melkoiseksi muotimaailman auktoriteetiksi. Se on ottanut tehtäväkseen paljastaa muodissa tapahtuvaa kopiointia ja sen lisäksi se tarttuu myös syvällisemmin alalla vallitseviin epäkohtiin. 

Nyt Diet Prada on nostanut esille Saksan Elle-lehden uusimman marraskuun numeron. Se julkaisi kuvan lehden jutusta ympyröiden otsikon, joka kuuluu: ”Black is back”. Artikkelissa esitellään kuusi nyt pinnalla olevaa tummaihoista mallia.

"Ei hyvältä näytä, Elle Germany. Heidän 2019 marraskuun numerossaan, oletettavasti valkoihoisista koostuva toimituksensa julistaa, että ”musta on tullut takaisin”. Ironista, sillä he yhdessä muun muotimaailman kanssa ovat olleet osasyyllisiä siihen, etteivät tummaihoiset mallit saa näkyvyyttä alalla, vieläpä suhteellisen äskettäin", kirjoittaa Diet Prada kuvatekstissään.

Diet Prada jatkoi kritisoimista myös sanomalla, että Elle-lehti ei myöskään 'erota malleja toisistaan'. He olivat nimenneet jutussaan yhden mallin väärin, minkä Diet Prada tuo ilmi samaisessa julkaisussa.

"Jutun otsikko ”Back to Black” näkyy myös kannessa, valkoisen mallin vieressä. Ette voi tehdä tällaista", Diet Prada kirjoittaa.

Voit katsoa julkaisun alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Elle-lehden toiminta herätti välittömästi huomiota sosiaalisessa mediassa. Huippumalli Naomi Campbell julkaisi jutun omalla Instagram-tilillään ja ilmaisi olevansa todella pettynyt lehden toimintaan. Julkaisu sai niin alalla työskentelevät kuin muutkin ihmiset kommentoimaan ja ottamaan kantaa aiheeseen. 

”Ihonväri ei ole trendi, mikä tulee ja menee muodista. Mitä helvettiä… Kuinka tällaista voi julkaista tänä päivänä?”, huippumalli Elsa Hosk kommentoi julkaisua.

 ”Niin sairasta! En todellakaan kestä enää”, kommentoi vuoden malliksi valittu Adut Akech.

 ”Niin epäkunnioittavaa.”

 ”Tämä on surullista.”

 ”Valkoinen malli kannessa oli kirsikka kakun päällä.”

 ”Black is Back, oletteko tosissanne?”

Lue myös: Vuoden malli on valittu - ykköspaikan vei sotaa lapsena paennut nuori kaunotar

Lue myös: Justin Bieber pääsi Voguen kansikuvaan vaimonsa kanssa, lehden lukijat närkästyivät: "Suuri pettymys"

Lähde: Teen Vogue

Kilpailut

Uusimmat