Kuva: Senja Rapila

Suomalainen radiotalo teki historiaa - studioon sähkö nyt aurinkovoimalla

31.10.2019 12:00 - Reija Saarinen

Radio Nova on Suomen ensimmäinen aurinkosähköllä toimiva radiokanava. Siitä aamujen juontajat Aki Linnanahde ja Minna kuukka ovat ylpeitä.

Lokakuusta lähtien Radio Nova on Suomen aurinkoisin kanava – kirjaimellisesti. 

Kaapelitehtaan katolle nousee pian Radio Novan oma aurinkopaneeleilla toimiva voimala, joka toteutetaan yhteistyössä sähköyhtiö Helenin kanssa.

Sen valmistumista odotellessa aurinkopaneeleita vuokrataan Helsingin Suvilahdessa sijaitsevasta Helenin nimikkopaneelivoimalasta. 

Oman aurinkoenergian tuottaminen on osa kohti vastuullisempaa ja omavaraisempaa toimintaa, jolla Bauer Median tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käytön määrää ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Radio Novan aamujen aurinkoinen kaksikko, Aki Linnanade ja Minna Kuukka kertovat olevansa erittäin ylpeitä suunnasta, jota kohti yrityksessä mennään. 

- Olemme valtavan ylpeitä yrityksestämme, joka kantaa huolta tulevaisuudesta. Odotan innolla jokaisena arkiaamuna, että saamme kollegani Aki Linnanahteen kanssa huikata Radio Novan taajuudelle ”hyvää huomenta”, ja tunnelma studiossa ei vain sähköisty, vaan aurinkosähköistyy, Radio Novan aamujuontaja Minna Kuukka sanoo. ️

Oma sähköntuotanto on osa Bauer Median jo aiemmin alkanutta, kokonaisvaltaista vastuullisuusajattelua ympäristön puolesta. Syyskuussa Bauer Medialle myönnettiin kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n arvostettu Green Office -sertifikaatti, jonka edellytyksenä on yrityksen sitoutuminen toimimaan vastuullisesti ja huomioimaan ympäristöasiat päivittäisessä toiminnassaan.

Käytännössä tämä on näkynyt muun muassa jätteiden kierrätyksessä ja lajittelussa, kestävien hankintojen tekemisessä, turhasta tulostamisesta luopumisessa ja toimiston elintarvikevalinnoissa. Tämän lisäksi toimistolla on järjestetty myös kirpputoreja. 

Lue myös: Suomalaisjuontajan aloitteesta radiotalosta tehtiin vihreämpi - katso mitä käytännöissä muutettiin

Kilpailut

Uusimmat