Kuva: Shutterstock

Miksi Live Laugh Love -mietelause on niin suosittu? Asiantuntija vastaa

25.09.2019 20:45 - Milena Raappana

Asiantuntijan mukaan positiivisten mietelauseiden suosio perustuu osittain omien tavoitteiden terävöittämiseen.

Todennäköisesti jokainen on joskus kävellyt asuntoon sisälle, jonka seinää koristaa teksti "Live Laugh Love". Mietelauseilta ei voi mitenkään välttyä, koska ne ovat vallaneet niin sosiaalisen median, elokuvat, sisustuksen, T-paidat kuin korutkin. Miksi kolme L-kirjaimella alkavaa sanaa ovat sitten niin suosittuja ja mitä mietelauseet todella merkitsevät ihmisille?

Neurotieteilijä Dean Burnett kertoi Metro.co.uk-julkaisulle, että Live Laugh Love ja muut "inspiroivat" mietelauseet ovat suosittuja, koska ne auttavat ihmisiä terävöittämään omia tavoitteitaan ja päämääriään. 

- Ihmisluonteelle on ominaista etsiä helppoja vastauksia ja ratkaisuja ja välttää energian ja resurssien käyttämistä, jos se vain on mahdollista, Burnett sanoo ja jatkaa kertomalla, että tämän takia positiiviset aforismit vetoavat merkittävää elämäntapamuutosta paremmin. 

Toisin sanoen positiivisella viestillä varustettu sisustustarra tai koristetyyny on helpompi hankkia piristämään, kuin tehdä oikesti merkittävä muutos, kuten muuttaa ruokavaliota tai vaihtaa työpaikkaa elämänlaadun parantamiseksi. 

Tottumisella on myös suuri rooli mietelauseiden suosiossa. Usein positiivisen aforismin näkeminen muistuttaa tai saa ihmisen hetkellisesti ajattelemaan asioista valoisammin. Myös tutkimustulokset Metro.co.uk-julkaisun mukaan tukevat tätä ajatusta. Tutkimuksissa on todettu, että positiivisen mantran hokeminen itselleen voi tuottaa positiivisia psykologisia tuloksia ja parantaa psyykkistä terveyttä. 

Mietelauseilla on myös nurjat puolensa ja niillä voi antaa itsestään valheellisen mielikuvan. Jos haluaa näyttäytyä ulkopuolisille pirteänä ja hymyilevänä persoonana, sen voi helposti tehdä peittämällä sosiaalisen median tilinsä ja kotinsa keijupölyä ja vaaleanpunaisia pilviä huokuvilla mietelauseilla. 

Burnettin mukaan moni esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tekevät tämän täysin tahattomasti, mutta hänen mielestään se on myös vallan käyttämistä. 

- Haluamme ihmisten ajattelevan meillä menevän hyvin. Haluamme tuntea itsemme yli-ihmisiksi ja muihin verrattuna korkeamman statuksen omaaviksi, Burnett sanoo. 

- Se on todella hienovarainen ja pieni asia, mutta silti se on tapa nostaa itsensä muiden yläpuolelle. Sinä olet se kokenut, viisas, antelias, joka jakaa viisauttaan muille surullisille ihmisille, hän jatkaa. 

Moni Live Laugh Love -mietelauseiden omistaja kuitenkin perustelee rakkauttaan aforismeja kohtaan Burnettin ajatuksista poiketen omalla henkisellä kasvulla ja niiden muistuttavan positiviisempaan ajatteluun. 

Lue myös: Intiaanien viisaat sananlaskut koottiin yhteen: "Kunnioita kaikkea elävää"

Lue myös: Jutta Gustafsberg kannustaa tsemppaamaan läheisiä: "Ihmisten elämässä on vaikeitakin asioita"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat