Kuva: MTV

MTV: Helle paukahtaa koko Suomeen! Meteorologilta tärkeä muistutus kaikille, jotka ulkoilevat

03.06.2019 11:45 - Senni Loikala

MTV:n säätiedotuksen mukaan koko Suomi kylpee helteessä perjantaina.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi on ennustanut lähipäivien sään, ja sääkartat näyttävät mieluisilta ainakin kuumien kesäpäivien ystävien silmään.

Sää lämpenee päivä päivältä. Tänään maanantaina ei vielä kivuta hellelukemiin, vaikkakin lämpötilat ovat korkeammalla kuin aiempina päivinä. Keskiviikkona lämpötila nousee Etelä-Suomessa reilusti yli 20 asteen, mutta Pohjois-Suomessa sataa.

Etelä-Suomessa päästään hellelukemiin keskiviikosta alkaen. Sen sijaan Pohjois-Suomea kiusaavat sateet keskiviikkona ja torstaina, mutta käänne tapahtuu perjantaina. Silloin on luvassa hellettä koko maahan Utsjoelle asti. Etelä-Suomessa lämpötila lähentelee tuolloin jopa kolmeakymmentä astetta.

Muista suojata ihosi

Liisa Rintaniemi muistuttaa, että UV-säteilyltä suojautuminen on tärkeää. Meteorologi lisää, että UV-säteilyn puolesta tarve suojautumiseen on ollut toukokuusta asti, mutta tarve on erityisen voimakas juuri tällä hetkellä, joitain viikkoja ennen juhannusta.

- Juhannuksen alusviikot, keskikesä, tämä on voimakkainta aikaa meillä säteilyn kannalta ja nyt kun saadaan aurinkoisia päiviä useampikin, kehotan ottamaan uv-säteilyn huomioon.

- Säteily on voimakkaimmillaan kello 11-15 välillä. Silloin voi olla hyvä idea, ettei sitä aikaa käytä kärventämiseen.

Lue myös: 5 yllättävää paikkaa, joihin harva muistaa laittaa aurinkorasvaa, vaikka pitäisi

Lue myös: Minja, 21, turvautuu vauvaöljyyn ruskettuakseen, lääkäri tyrmää: "Kuulostaa hyvin vaaralliselta"

Lue myös: ABREU julkaisi tyrmäävän selfien - vau mikä rusketus!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat