Kuva: Fotolia

Tilaatko hanavettä baarissa? Netissä leviää kuppilan omistajan viesti, joka sinun tulee nähdä

29.05.2019 15:45 - Senni Loikala

Erään baarin omistajan mukaan ihmisten tapa tilata ilmaista hanavettä on yleistä ja voi jopa vaikuttaa pienempien baarien liiketoimintaan.

Brittiläinen baarin omistaja Sam Espensen julkaisi keskiviikkona Twitterissä kirjoituksen, jossa hän osoitti närkästyksensä siitä, että niin monet tilaavat ilmaista hanavettä hänen baarissaan. Espensenin mukaan tapa ”todella vaikuttaa hänen liiketoimintaansa.”

Olemme baari emmekä ravintola. Jos et tahdo juoda alkoholia, meillä on monipuolinen valikoima vähäsokerisia juomia ja alkoholittomia vaihtoehtoja”, Espensenin tviitissä luki Independent-verkkolehden mukaan.  

Sittemmin Espensen poisti tviittinsä, mutta jatkoi keskustelua julkisuudessa.

Espensenin omistamasta baarista voi tilata myös pientä syötävää, ja omistajan mukaan erityisesti ruokaa tilaavat ihmiset pyytävät syömisten oheen ilmaista hanavettä. Omistajan mukaan ruoan hinta kattaa juuri ja juuri ateriaan menevät kulut.

- Tahdoin viestittää ihmisille siitä, että jos he tilaavat hanavettä, meille ei todennäköisesti jää tarvitsemaamme voittoa heidän käynnistään.

Baarin omistaja näkee tavassa myös toisen varjopuolen:

- Sellainen asiakas, joka vain istuu eikä juo mitään, vie tilaa sellaisilta asiakkailta, jotka tahtoisivat juoda.

Espensenin arvion mukaan ilmiö koskee koko alaa, eikä vain hänen baariaan. Omistajan arvion mukaan ilmiöön vaikuttaa ihmisten halu tilata terveellisempiä ja alkoholittomia juomia, mutta hän muistuttaa, että baareissa usein tarjotaan myös tällaisia juomia. Näin ollen ilmainen hanavesi ei ole ainoa vaihtoehto.

Lue myös: Pitkään elänyt krapulamyytti kumottiin - ethän vahingossa pahenna oloasi?

Lue myös: Kolumni: Isä istui vantaalaisbaarissa iltaa 3-vuotiaan lapsensa kanssa - sopivaa vai ei?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat