Kuva: Shutterstock

7-vuotiaan koulupojan saama rangaistus puhuttaa netissä - kohtuutonta vai ei?

03.05.2019 13:15 - Iiro Myllymäki

Poika pakotettiin katsomaan vierestä, kun muut luokkalaiset pitivät hauskaa kouluretkellä.

Reddit-sivustolla keskustelua on herättänyt erään äidin kertomus siitä, millaisen rangaistuksen hänen 7-vuotias poikansa sai koulussa. Hän kirjoittaa, että koululla lapset saavat pisteitä käytöksensä mukaan. Palkinnoksi hyvästä käytöksestä lapset vietiin retkelle luisteluradalle, mutta Reddit-sivustolle kirjoittavan äidin pojalla ei ollut tarpeeksi pisteitä. Äidin mukaan pojalla on diagnosoitu ADHD, mikä vaikuttaa tämän käytökseen.

Koska pojan käytöspisteet olivat liian alhaiset, hän ei päässyt muun luokan mukana luistelemaan. Äiti oletti, että poika viettäisi päivän koulussa tehtäviä tehden, mutta toisin kävi.

Menin hakemaan häntä koulusta ja kysyin häneltä, millainen hänen päivänsä oli. Hän kertoi minulle, että hänet otettiin mukaan retkelle. Hänen käskettiin istua pöydän ääressä luisteluradan laidalla ja tehdä tehtäviä samalla, kun hän katsoo muita lapsia. Häntä harmitti se, että hänet pakotettiin vain istumaan ja katsomaan, kun muut pitävät hauskaa”, äiti kirjoittaa.

Äiti järkyttyi pojan kertomuksesta ja piti pojan saamaa rangaistusta kohtuuttomana. Tilanteessa häntä häiritsee sekin, että hänen poikansa vietiin pois koulun alueelta ilman hänen lupaansa.

Äiti otti jo yhteyttä pojan opettajaan ja koulun rehtoriin, mutta ei ainakaan päivityksen kirjoitushetkellä ollut saanut vastausta. Nyt äiti kysyy Redditissä, pitäisikö hänen ilmoittaa pojalle annetusta rangaistuksesta jollekin koulujen toimintaa valvovalle viranomaiselle.

Monet kommentoijat ovat sitä mieltä, että äidillä on hyvä syy olla vihainen ja raportoida koulun toiminnasta ylemmille tahoille.

”Rangaistus tuntuu julmalta ja epätavalliselta, ja kuulostaa riskaabelilta, että poikasi on viety pois koulun alueelta ilman sinun lupaasi ja ilman että tiedät asiasta. Voit viedä asian eteenpäin ylemmille tahoille riippuen siitä, kuinka pitkä aika on kulunut siitä, kun otit yhteyttä opettajaan ja rehtoriin”, yksi kirjoittaa.

”Olen 16-vuotias, ja minulla on ADHD. Mikään ei ole meille pahempaa kuin istua paikallaan tylsistyneenä samalla, kun katsoo muiden hauskanpitoa. Kannattaa raportoida tästä eteenpäin”, kirjoittaa toinen.

Lue myös: Äiti sai lapsensa kiinni kiusaamisesta - antoi rangaistuksen, joka jakaa mielipiteet vahvasti

Lue myös: Anun lapsi valvoi koko yön, itki aamulla äidin sylissä: "Häntä kiusataan rajusti koulussa"

Lähde: Indy100

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat