Kuva: Shutterstock

"On muodikasta olla muoviton" - Mihin trendi-ilmiöitä tarvitaan?

30.11.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Perho & Pääskysaaren tuoreessa podcast-jaksossa puhututtaa trendivillitykset ja buumit sekä se, mihin niitä oikeastaan tarvitaan.

Anna Perho ja Jenni Pääskysaari pohtivat tuoreessa RadioPlayn podcast-jaksossa sitä, mitkä trendit ja buumit ovat saaneet meidät viimeisen vuosikymmenen aikana villiintymään, sekä sitä, millä tavalla ne ovat vaikuttaneet arkeemme.

Trendeistä riittää jokaiselle jotakin, on zumbaa, karppausta, konmaritusta, crossfit-harrastusta ja lihatonta lokakuuta. Perho ja Pääskysaari ovat havainneet, että suurin osa villityksistä liittyvät ruokaan ja liikkumiseen.

- Buumeja tarvitaan, jotta massat tekisivät korjausliikkeitä, Pääskysaari pohtii.

Nykyaika mahdollistaa sen, että loppua uusien villityksien synnylle ei näy.

- Internetin aikana ilmiöt nousevat ja kuolevat ihan hirveään tahtiin, Perho huomauttaa.

Kulutushysteria nostaa esiin tärkeitä keskustelunaiheita

Perho listaa, että juuri tällä hetkellä mindfulness, meditaatio ja ”hitaat, pehmeät villasukkaosaston jutut” ovat suurin trendi. Nainen on sitä mieltä, että ilmiöt kuvastavat aikaa, jossa elämme.

Pääskysaari lisää, että pinnalle ovat nousseet erilaiset ostamiseen ja kuluttamiseen kannustavat teemapäivät. Hän toteaa, että kyllästyi totaalisesti marraskuussa vietettyyn Black Friday -viikonloppuun.

- Kallistuin vähän sille ”älä osta mitään” -puolelle, enkä ihan vähääkään, sillä en ostanut koko viikonloppuna muuta kuin ruokaa.

Perho huomauttaa, että ostamiseen kannustavat teemapäivät ovat nostaneet myös tärkeitä epäkohtia ja keskusteluaiheita paremmin esiin.

- Muovin määrään ja ylipäänsä ylikuluttamiseen on alettu kiinnittää isommin huomiota kuin aikaisemmin. Totta kai olemme olleet siitä tietoisia, mutta nyt on suorastaan muodikasta olla muoviton, hän iloitsee.

Perho on havainnut kaupungilla liikkuessaan esimerkiksi sen, että ”pillit ovat hävinneet kuin yhdessä yössä."

- Se oli kiva merkki. Silloin mielestäni juttu on mennyt perille, vaikka naureskellaankin, ettei se nyt vielä maailmaa pelasta.

Mutta millä muulla tavalla villitykset vaikuttavat arkeemme? Entä mihin tarpeeseen ne vastaavat ja mitä voimme oppia niistä? Voit kuunnella uuden Perho & Pääskysaari -jakson kokonaisuudessaan alta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. Uusi jakso julkaistaan torstaisin.

Lue myös: Vaivaako sinua huijarisyndrooma? Saattaa pahimmillaan johtaa vastuun pakoiluun

Lue myös: Kumpi joutuu selittelemään suhdettaan alkoholiin enemmän: absolutisti vai se, joka juo?

Kilpailut

Uusimmat