Kuva: Shutterstock

Muista hyvät käytöstavat - asiat, joita häävieraiden tulisi ehdottomasti välttää

28.06.2018 13:15 - Katariina Auvinen

Älä esimerkiksi istahda eturiviin vihkitilaisuudessa.

Kesä on ehdottomasti häiden suosituinta aikaa Suomessa. Tärkeänä päivänä toivoisi kaiken menevän hyvin, joten jos sinut on kutsuttu vieraaksi, on asioita joita sinun ei todellakaan tulisi tehdä. 

Älä istu eturivissä vihkitilaisuudessa

Jos et kuulu morsiamen tai sulhasen lähiperheeseen, sinun ei tulisi istua eturivissä. Eturivi on varattu kirjoittamattoman säännön mukaan vanhemmille sekä sisaruksille. Jos sinut on varta vasten kutsuttu istumaan eturiviin, olet totta kai tervetullut. 

Tuot avecin, vaikka kutsussa sitä ei lukenut 

Totta kai on kohteliasta kysyä ennen vihkitilaisuutta, onko avecin tuominen sallittua, mutta älä loukkaannu, jos näin ei ole. Monesti jo kutsussa lukee se, onko kutsu tarkoitettu pelkästään kuoressa oleville henkilöille vai onko avecit sallittuja. Jos on, ilmoita ajoissa myös avecisi tulosta. 

Valkoinen on todellakin tarkoitettu morsiamelle 

Valkoinen tai erittäin vaalea mekko on etikettiasiantuntijan mukaan yksi karkeimmista virheistä, joita häävieras voi tehdä. Tämä on morsiamen ja sulhasen päivä, joten antaa heidän olla keskiössä. Jos olet yhtään epävarma puvustasi, älä käytä sitä. 

Muista myös hillitä kampaustasi

Etikettiasiantuntija kertoo myös, että vieraiden tulisi hillitä omaa kampaustaan. Esimerkiksi näyttävät hiuskoristeet sekä kukat kuuluvat julkaisun mukaan vain morsiamelle. 

Unohdat ilmoittaa tuletko häihin vai et 

Kutsuun on liitetty päivämäärä, johon mennessä hääpari toivoisi vastauksia siihen, pääsetkö osallistumaan häihin vai et. Valitettavan monelta tämä kuitenkin unohtuu, joten on ensisijaisen kohteliasta ilmoittaa hääparille, vaikka et valitettavasti pääsisikään osallistumaan. He eivät ole ajatuksenlukijoita. 

Saavut myöhässä 

Olipa kyseessä kuinka vapaamuotoinen vihkiminen tahansa, tämä on tilaisuus, josta et voi olla myöhässä. 

Varovasti kuvien kanssa

Kännykkäkamerat mahdollistavat sen, että voit julkaista vihkiparista kuvat sosiaalisessa mediassa suoraan tapahtumapaikalta. Monet parit ovat asettaneet jopa oman häshtagin, jonka avulla he voivat seurata muiden ottamia kuvia sosiaalisessa mediassa. On kuitenkin kohteliasta odottaa ainakin juhlapaikalle ennen kuin julkaiset kuvia parista. 

Anna hääparille edes hetki rauhaa 

Monet haluavat osoittaa onnittelunsa hääparille ja vaihtaa heidän kanssaan pari sanaa. Tämä on täysin hyväksyttävää, mutta hääparin pitäisi antaa nauttia esimerkiksi ruokailun ajan niin tarjoiluista kuin puolisonsa seurasta rauhassa. Etikettiasiantuntijaa hämmästyttää se, kuinka moni vieras lähestyy paria ruokailun aikana. 

Lue myös: Pitääkö miehen yhä nykypäivänä pyytää morsiamen kättä appiukolta? Isät vastaavat

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat