Kuva: Shutterstock

Jenkkisivusto valitsi ruuan, jota Suomessa täytyy ehdottomasti maistaa - yllättääkö valinta?

18.06.2018 11:59 - Katariina Auvinen

Mämmi tai kalakukko eivät päässeet sivuston listalle.

Jenkkisivusto Insider listasi Euroopan maista ruokia, joita turistin on aivan pakko kokeilla visiittinsä aikana. Suomessa turistille maistatetaan mielellään joko salmiakkia tai mämmiä, mutta mikään näistä ei sivuston listalle päässyt. Suomessa ollessaan matkaajan täytyy Insiderin mukaan ehdottomasti kokeilla poronkäristystä. 

Kulinaristisen nautinnon kerrotaan olevan parempaa kuin peuranlihan. Julkaisu kertoo, että poronkäristystä syödään vuoden ympäri, joten sen löytäminen ei pitäisi olla vaikeaa. Poronkäristys on noussut Suomessa perinneruuaksi, jota tarjotaan yleensä perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. 

Poronkäristys on julkaisun mukaan kokeilemisen arvoinen annos. (kuva: Shutterstock )

Naapurimaan, Ruotsin, ruokakulttuurista matkustajalle suositellaan kokeiltavaksi ehdottomasti lihapullia kera perunamuusin ja ruskean kastikkeen. Julkaisun mukaan lihapullien suosiosta saadaan kiittää huonekalutavarajätti Ikeaa, joka toi lihapullat kaikkien saataville. 

Eestiin matkaavien lautaselle kannattaa taas kasata perinteinen ruokaisa voileipä, jonka täytteenä toimivat kilohailit. Yleensä voileivällä tarjotaan lisäksi kananmunaa sekä tilliä. Julkaisun mukaan yhdistelmä on erittäin toimiva, vaikka ensisilmäyksellä annos saattaakin näyttää hieman epäilyttävältä. 

Lue myös: Selviytyjät-reissu vei kovakuntoisen Kim Heroldin voimat - ei pysty enää vetämään yhtään leukaa

Lähde: Insider 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat