Anoreksiasta toipuva Annika, 21: "Piilotin ruokaa hiusteni alle, jottei minun tarvitsisi syödä"

04.03.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Nainen sairastui anoreksiaan teini-ikäisenä.

Saksalainen Annika Hof, 21, sairastui anoreksiaan hyvin perinteisen kaavan kautta. Hän halusi litteämmän vatsan. Vaa'an lukemien pudotessa, Hoffin nälkä kasvoi syödessä. Hän ajatteli laihduttaa vielä vähän, ja vielä vähän enemmän. Lopulta Hoff ei halunnut syödä mitään, koska hän pelkäsi lihovansa takaisin. 

Hän juoksi joka paikkaan ja jos hän joutui istumaan, hän piti jalkojaan ylhäällä, jotta hänen vatsalihaksensa kehittyisivät. Hof oli 14-vuotias, kun hän sairastui. 

-Vanhempani huomasivat oireiluni, joten minun oli vaikea paeta ruokapöydästä syömättä. Pystyin kuitenkin piilottamaan ruokaa takkini alle. Leivästä kuorin voit pois ja sivelin ne äkkiä kaulalleni, hiusteni alle, jotta kukaan ei huomaisi, hän kertoo Daily Mail -julkaisun mukaan. 

Nainen ei sairaalahoidonkaan jälkeen muuttanut tapojaan. Hän joutui sairaalahoitoon, mutta punnituksen lähestyessä hän joi nestettä jopa neljä litraa, vääristääkseen painoaan. 15-vuotiaana hän joutui tehohoitoon, koska hänelle tuli munuais- ja sydänongelmia.

Tällöin Hof myös alkoi hakea itselleen töitä. Hän kuitenkin ymmärsi, ettei kukaan haluaisi palkata niin sairaalloisen laihaa työntekijää. 

- Ymmärsin, että kukaan työnantaja ei ottaisi minua vakavasti, jos näyttäisin 12-vuotiaalta ja sairaalta henkilöltä.

Hof aloitti työskentelemään terveemmän elämän vuoksi. Hän kertoo, että kuntosaliharjoittelu ja lihasten kasvattaminen terveellisen ruokavalion kautta, on tuonut hänen elämäänsä takaisin. 

- Tiesin, että saadakseni naiselliset kurvit, minun tulisi syödä, jotta lihakseni kasvaisivat. Aloitin lääketieteen opinnot, muutin vanhempieni luota ja aloin opiskella terveellisiä elämäntapoja, hän kertoo. 

Hof on ikuistanut oman tarinansa Instagramiin, koska hän haluaa auttaa muitakin samassa tilanteessa olevia. 

Lue myös: Nettikaupassa myytävä huppari herätti raivon - mukana todella mauton viesti

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat