Kuva: Fotolia

Miksi suutelemme uuden vuoden vaihtuessa? Perinteet useiden satojen vuosien takaa

14.12.2017 15:15 - Senja Rapila

Antiikin kreikkalaiset juhlivat keskitalven juhlaa, Saturnaliaa, viikon ajan, joka voi olla yksi syy siihen.

Suuteleminen uuden vuoden vaihtuessa on ollut pitkään perinne, aina antiikin Kreikan ajoilta, kertoo Elite Daily.

Syy siihen, miksi suutelemme uuden vuoden aattona, voi tulla roomalaisesta Saturnalia-juhlasta, missä juhlitaan ja kunnioitetaan Saturnus-jumalaa. Useiden nykyiseen joulunviettoon liittyvien tapojen arvellaan periytyvän Saturnaliasta.

Antiikin kreikkalaiset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka ovat saattaneet olla osana uuden vuoden suukkojen perinteistämisessä: Englantilaiset ja saksalaiset kansanperinteet kertovat, että suudelman jakaminen keskiyöllä ravitsee nuorta, kukkivaa romanssia ja tekee nuorista rakastavaisista vielä läheisempiä.

He uskoivat, että henkilö, jonka kanssa vietit vuotesi alun, määrittäisi sen, kuinka seuraavat kaksitoista kuukautta tulisivat menemäään. He myös uskoivat, että jos ketään ei suutele uuden vuoden yönä, se voisi johtaa rakkaudettomaan ja kuihtuneeseen rakkauselämään seuraavana vuonna.

Joten jos vanhoja kansanperinteitä on uskominen, kannattaa tulevana uutena vuotena suukotella vaikka ei olisi kumppania, nimittäin silloin on parempi onni rakkaudessa vuonna 2018.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Perjantaikevennys: Muistatko, kun Pepe Willberg unohti milloin on uusivuosi?

Lue myös: Kyllästyttääkö perinteinen uusivuosi? 4 syytä matkustaa yksin ulkomaille vuodenvaihteen ajaksi

Kilpailut

Uusimmat