Kuva: Instagram

Näetkö kuvassa selluliittia vai et? Instagram-kaunottaren bikinikuvalla tärkeä sanoma

02.08.2017 20:45 - Iiro Myllymäki

Bloggaajanaisen jakama kuva kiinnittää huomion siihen, miten eri tavalla muut katsovat kuviamme kuin me itse.

Louise Aubery on bloggaaja, jolla on Instagramissa yli 50 000 seuraajaa. Hänen seuraajansa näkevät Instagram-kuvissa kauniin ja hyväkroppaisen nuoren naisen, mutta naisen itsensä on hankala nähdä kuvat samalla tavalla. Aubery on nyt pureutunut tähän ristiriitaan uusimmassa Instagram-kuvassaan.

Kyseisessä Instagram-kuvassa nainen on laittanut vierekkäin kaksi samaa bikinikuvaa itsestään. Vasemmanpuolimmaisessa kuvassa nainen on tuonut kuvasta esiin asioita, joita kuvaa katsovat todennäköisesti huomaavat: iso hymy, pitkät jalat ja vahva peppu. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa nainen on puolestaan listannut asiat, joihin hänen oma huomionsa kuvassa ensimmäisenä kiinnittyy: suuri nenä, selän ”läski” ja pepun selluliitti. Katso kuva alta tai tästä linkistä.

”Aina kun näen kuvan itsestäni, ensimmäisenä kiinnitän huomiota vikoihini. Näen aina sen, mikä on pielessä. ’Kuva on otettu liian läheltä.’ ’Nenäni näyttää liian isolta.’ ’Jalkani ovat liian valkoiset.’ ’Näytän kamalalta’”, nainen kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Sen sijaan muiden kuvissa naisen huomio ei kiinnity vikoihin, vaan vahvuuksiin. Nainen on nyt oppinut, että hänen tulee omaksua samanlainen ajattelutapa omiin kuviinkin suhtautumisessa. Aubery on kommentoinut Instagramin vaikutuksia kehonkuvaan Metro.co.uk-sivustolle.

- Instagram on hyvin kaksijakoinen paikka. Siellä on yhä enemmän positiivisia vaikuttajia ja upeita naisia, jotka levittävät kehopositiivisuuden ja itsensä rakastamisen sanomaa, ja olen siitä hyvin iloinen. Edelleen on kuitenkin liian monia naisia, jotka asettavat epärealistisia odotuksia julkaisemalla vain hyvin imartelevia kuvia itsestään. Nämä kuvat ovat joskus myös todella editoituja. Tämä lähettää väärän viestin hyvin herkälle yleisölle, Aubery kertoo.

Lue myös: "Kehonrakentajasta kehonrakastajaksi" - Nainen jakoi puhuttelevan bikinikuvaparin itsestään

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat