Kuva: Instagram

Pienessä italialaisessa kylässä asukaskato - pormestari maksaa jokaiselle muuttajalle 2000 euroa

02.08.2017 22:45 - Katariina Auvinen

Bormidassa ollaan tartuttu rankalla kädellä asukaskatoon.

Italialaisessa kylässä, Bormidassa, on käynyt asukaskato. Pitkään jatkunut kato on huolestuttanut rankasti kylän johtoporrasta, joka on keksinyt omasta mielestään nerokkaan ratkaisun houkutella muuttajia alueelle. Bormidan pormestari, Daniele Galliano, julkaisi ensin esittelyvideon kylästä. 

Video ei kuitenkaan tuonut muuttajia paikkakunnalle, mutta nyt pormestari houkuttelee muuttajia paikalle riihikuivalla rahalla. Pormestari haluaa maksaa jokaiselle uudelle asukkaalle 2000 euroa. Nykyisin kylässä on asukkaita 394 ihmistä, kun vuonna 1950 kylällä oli parhaimmillaan 1000 asukasta. Ennen lentolippujen varaamista, pormestari kertoo, että idea pitää hyväksyttää ylemmällä johdolla.

Tämä tempaus on lyhyessä ajassa tuottanut tulosta, koska ihmiset ympäri maailmaa ovat ilmoittautuneet halukkaiksi muuttamaan pienelle paikkakunnalle. Asukkaita on ilmoittautunut pormestarille jo esimerkiksi Britanniasta, Indonesiasta sekä Unkarista. 

Se, mitä asukkaat toivovat kylältä, on hyvä internet-yhteys. Tämä siksi, että uudet asukkaat voisivat tehdä etätöitä asuessaan kylällä. 

Lue myös: Roomassa astui voimaan uusi laki: Turistien suosimasta tavasta jopa 240 euron sakot

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat