Kuva: Fotolia

"Olette juuri ostaneet 350 eurolla netistä" - tilattavat pilapuhelut piinaavat suomalaisia

31.07.2017 12:45 - Rea Tallgren

Numerosta saatetaan soittaa lähemmäs 10 kertaa, ellei uhri vastaa heti.

Jokesphone-sivustolta on mahdollista tilata ystävälle pilapuhelu. Puhelut ovatkin viimeaikoina yleistyneet nopeasti, sillä moni pitää kaverin jallittamista hauskana harrastuksena. 

Saimme haltuumme kolme erilaista audiota tehdyistä pilapuheluista. Yhdessä puheluista soittaja väitti olevansa talonyhtiön edustaja, joka soitti valituksista, joita vastaajaa kohtaan oli tehty. Soittajan mukaan vastaajan asunnosta kuului rajuja seksiääniä, joskus jopa vuorokauden ympäri. Puolitoistaminuuttisen puhelun lopussa mies alkoi nauraa.

Toisessa puhelussa pizzamyyjäksi tekeytynyt soittaja väitti olevansa vastaajan alaovella. Kun vastaaja sanoi, ettei ole tilannut pizzaa, vaati myyjä silti rahaa pizzasta itselleen ja väitti varmistaneensa tilauksen pizzeriasta - osoitetta ja puhelinnumeroa myöten. Lopuksi kuski ilmoitti, että joutuu maksamaan pizzan itse, ellei vastaaja sitä tekisi ja haukkui sitten vastaajan lyttyyn. 

Kolmannessa puhelussa soittaja teeskenteli soittavansa varmistaakseen 350 euron verkkotilausta. Myös tämä puhelu päättyi naurunremakkaan. 

Lukemattomia puheluita

Pilapuhelun tilaaminen saattaa kuulostaa hauskalta idealta, mutta moni uhriksi joutunut ei ole samaa mieltä. 

- Sen miehen ääni oli todella ahdistava ja tyly. Aika nopeasti rupesin miettimään kenen huono vitsi tämä on. Lopun nauru sai mut oikeastaan aika vihaiseksi ja rupesin miettimään, että onko tämä oikeasti asia, josta voi ottaa poliisiin yhteyttä, kertoo seksiäänistä valittavan puhelun kohteeksi joutunut uhri. 

Ainakin yhdelle uhreista puheluita tuli peräti kuusi ennen kuin hän vastasi seitsemänteen. Puhelut tulivat numerosta 05 21221233.

Jokainen puheluista on etukäteen nauhoitettu ja niissä on tietoisesti jätetty hiljaisia hetkiä, jolloin puheluun vastannut voi puhua, ja jotta puhelusta tulisi mahdollisimman aidon tuntuinen. Puhelun audio lähetetään aina uhrille kuunneltavaksi jälkikäteen. 

Lue myös: Lataatko älypuhelintasi yön ylitse? Se on huonoksi akulle

Lue myös: Älä koettele parisuhteen kestävyyttä - puhelimen jatkuva käyttö heikentää suhteen laatua

Kilpailut

Uusimmat