Kuva: Fotolia

Huolestuttava ilmiö leviää maailmalla: Teinit myyvät huumeita "emojikoodin" avulla somessa

15.07.2017 14:15 - Tiina Svensk - Luettu 1 047 kertaa

Ainoastaan Snapchatin kehittäjät ovat kommentoineet ilmiötä.

BBC:n tuoreessa dokumentissa seurataan nuoria, jotka tienaavat jopa satoja euroja päivittäin sosiaalisen median avulla, uutisoi Metro. Valitettavasti tienesti tulee laittomia reittejä, sillä nuoret myyvät huumeita käyttäen apunaan Instagramia, Snapchatia ja suomalaisille tuntemattomampaa sovellusta nimeltä Yellow. 

Dokumentissa nousee esiin, että nuoret käyttävät emojeita viestiäkseen mahdollisesta kaupasta: erilaisille huumeille on omat spesifit emojinsa, kun taas punainen vaahteranlehti kuvastaa huumeita yleisesti. Esimerkiksi timantti edustaa kaupankäynnissä kokaiinia, neula-emoji heroiinia ja salama sen sijaan ekstaasia.

Metron mukaan nuorimmat myyjät ovat aloittaneet 12-vuotiaina, ja monien nuorten asiakkaat ovatkin heidän ikäryhmästään. Metro kertoo, että eri sovellusten kehittäjiltä on pyydetty kommenttia ilmiöön. Ainoastaan Snapchat on vastannut ja tuominnut kyseisen toiminnan:

- Kaikenlainen laiton toiminta on kielletty sovelluksen parissa. Meillä on tehokas työryhmä, joka työskentelee näiden asioiden puolesta. Rohkaisemmekin kaikkia Snapchatin käyttäjiä ilmoittamaan, jos he näkevät minkäänlaista laitonta toimintaa sovelluksen parissa.

Lue myös: Sosiaalinen media voi pilata parisuhteen - katso yleisimmät syyt

Lue myös: Anna-Maria, 26: "Huumeet olivat koko elämäni, kunnes oma diilerini teki minulle elämäni tarjouksen"

Lue myös: Yhä useampi teini tahtoisi kauneusleikkaukseen - taustalla rankkoja kokemuksia

Lähde: Metro

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat