Kuva: Fotolia

Italia jakaa ilmaiseksi historiallisia linnoja - katso miten voit itse hakea omistajaksi!

16.05.2017 16:15 - Senja Rapila

Sopimuksessa on vain yksi ehto jonka pitää toteutua, mutta mikäli sen hyväksyt, voit saada upean linnan tai muun historiallisen rakennuksen avaimet suoraan käteesi.

Jos olet aina haaveillut keskiaikaisessa linnassa - tai Italiassa - asumisesta, nyt voi sinun suuri haaveesi olla toteutumassa. Ulkomaiset mediat uutisoivat nimittäin siitä, että Italiassa annetaan tänä vuonna yli 100 historiallista rakennusta uusille omistajille - ilmaiseksi. Kyseessä on tempaus, jolla yritetään saada turismia Italiassa kukoistamaan.

Rakennukset sisältävät muun muassa erilaisia linnoja, maatiloja ja luostareita. Mukana uutta hoivaajaa etsimässä on muun muassa Castello di Blera, kaunis keskiaikainen linna kielekkeen reunalla sekä keskiaikainen Casertavecchian kylä.

Otos Casertavecchian keskiaikaisesta kylästä. (kuva: Fotolia)

Rakennukset jaetaan täysin ilmaiseksi kaikkien hakijoiden kesken. On kuitenkin yksi ehto, joka pitää täyttää, jotta rakennuksen saa omakseen: mikäli rakennuksen "voittaa" itselleen, siitä täytyy tehdä toimiva turistikohde, kuten kauppa, ravintola tai hotelli.

Italia etsii rakennusten hoitajiksi varsinkin alle 40 vuotiaita yrittäjiä.

Pizzo Calabro (kuva: Fotolia)

Haku rakennusten uusien omistajien löytymiseksi avautui 9. päivä toukokuuta ja päättyy kesäkuun 26. päivä. Jos koet olevasi tarpeeksi yrittäjähenkinen italialaisen linnan tai muun historiallisen rakennuksen lunastamiseksi, voit aloittaa hakemuksen teon täyttämällä nettikyselyn heidän sivuillaan täällä.

Kaikkien hakijoiden täytyy esittää ehdotus rakennuksen elävöittämiseksi ja kertoa yksityiskohtaisesti, kuinka he voivat saada rakennuksesta turistikohteen. Kiinteistön huolto on Daily Star -sivuston mukaan aloitettava jo tulevana kesänä.

Rakennuksen "voittaneille" annetaan ensialkuun yhdeksän vuoden asumisoikeus kiinteistöön, jonka jälkeen sitä voidaan tarvittaessa jatkaa, mikäli kiinteistön voittanut henkilö on saanut bisneksen pyörimään.

Lähde: Daily Star

Lue myös: Suomi on maailman turvallisin maa turisteille - Ruotsia ei top 10:ssä näy

Lue myös: Maailman puhtaimmat pääkaupungit valittiin - Helsinki vasta sijalla 8

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat