Kadehditun Instagram-kaunottaren vatsakuva leviää - taustalla koskettava tarina

25.03.2017 09:15 - Senni Loikala

Äidiksi tullut kauneusbloggaaja haaveili, että synnytys, siitä toipuminen ja imetys sujuisivat ongelmitta. Tapahtumat eivät kuitenkaan menneet suunnitelmien mukaan.

Amerikkalainen kauneusbloggaaja Ruth Lee oli yksi Instagram-kaunottarista, jotka julkaisevat itsestään tyrmääviä kuvia kymmenille tuhansille seuraajilleen. Voi olla, että Leen kauneus ja timmiltä näyttävä kroppa olivat myös aiheuttaneet kateuden pistoksia monille sosiaalisen median käyttäjille.

Lee ei kuitenkaan elä pelkkää kiiltokuvaelämää eikä hänen vartalonsa ole virheetön, kuten monet Instagramin perusteella saattoivat aiemmin luulla.

Tämän todistaa netissä Leen vatsasta leviävä lähikuva. Kuvassa nähdään tavanomainen synnytyksenjälkeinen vatsa, jossa näkyvät raskausarvet, linea negra sekä sektiohaava. Jotkut Instagram-kaunottaret saattaisivat tahtoa peittää tällaisen vatsan katseilta, mutta Lee ei tehnyt niin.

Otin tämän kuvan pari päivää synnytyksen jälkeen, kun synnytyksenjälkeinen masennus oli nostanut päätään. Otin tämän ja olin kauhuissani. En voinut uskoa, että se olin minä”, Lee kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Yliyrittämistä seurasi traumaattinen synnytys

Lee tahtoi tehdä raskauden jättämistä jäljistä julkisia ja kertoa, ettei synnytys ja siitä palautuminen edenneet hänellä kuten elokuvissa - tai monien fitness-äitien tai odottavien mallien Instagram-tileissä.

Seurasin raskausaikanani monia raskaana olleita malleja. Kun he kuvasivat itsensä rantakunnossa viisi minuuttia synnytyksen jälkeen, ajattelin, että: ”Vau! Onnistuisinpa myös minä tuossa!"

Olin 25-vuotias synnyttäessäni. Olin terve. Olin nuori. Pysyin aktiivisena koko raskausajan. Söin parhaita vitamiineja, kävin kuntosalilla ja käytin kaikkia mahdollisia raskausarvilta suojaavia voiteita. Istuin useita tunteja synnytysvalmennuksissa, luin kaikki kirjat maan ja taivaan väliltä ja imin itseeni tietoa luonnollisesta synnytyksestä.

Päädyin silti traumaattiseen synnytykseen, keisarileikkaukseen, arpiin, raskausarpiin ja valitettavasti imettäminen ei onnistunut.

Nyt Instagram-kaunotar, jota monet kadehtivat, kehottaa ihmisiä olemaan vertaamatta itseään muihin. ”Vertaileminen varastaa ilon. Älä anna sosiaalisen median vääristää käsitystäsi siitä, mikä on kaunista ja mikä on aitoa.

Katso alta netissä leviävä päivitys.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Alta näet lisää kuvia Leestä ja hänen vauvastaan.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Lue myös: Keisarileikkausko ei muka "oikea synnytys"? Kauniit ja pysäyttävät kuvat todistavat todella olevan

Lue myös: Repeytyykö vagina ja mikä johtaa hätäsektioon? Suomalainen kätilö vastaa kysymyksiin synnytyksestä

Lue myös: Uudenlainen trendi yleistyy: Napanuora ja istukka jätetään kiinni vauvaan

Kilpailut

Uusimmat