Kuva: Fotolia

Suomalainen eläinlääkäri sai potilaaksi liikuntavaikeuksista kärsivän kissan - syy järkyttää

08.02.2017 12:00 - Rea Tallgren

Suomalainen eläinlääkäri kirjoittaa suoraan, että vain kusipäinen ihminen voi olla Paavo-kissaa kohdanneen kammottavuuden takana.

Eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola pitävät omaa Facebook-sivua, jolla he kertovat työnsä valoisista ja varjoisista puolista. Nyt sivustolla on julkaistu hyvin suorasanainen kirjoitus, joka peräänkuuluttaa ihmisiä kunnioittamaan eläimiä. 

"Minulle tuli tässä eräänä päivänä potilaaksi kissa nimeltään Paavo. Paavo on sellainen vanha, harmaa ja oman arvonsa tunteva palliton kolli. Siinä se pötkötteli omistajan sylissä karva kiillottomana ja mieli totisena. Tämä kattimatti oli jo lähes 21 vuotta, eli selkeästi vanhempaa kaartia. Paavo oli nähnyt useamman kesän kääntymisen syksyksi ja nyt sen olemus vaikutti siltä, että sekin oli saapunut elämänkaarensa syksyyn", kirjoitetaan päivityksessä. 

Eläinlääkäri kirjoittaa Paavon saapuneen klinikalle liikkumisvaikeuksien takia. Paavo oli viety röntgeniin ja siellä oli selvinnyt kammottava yksityiskohta arvokkaan kissaherran tilanteesta. Paavoa oli ammuttu ilmakiväärillä.

Eläinlääkäri ei säästele sanojaan kirjoittaessaan, mitä ajattelee moisesta touhusta. 

"Tiedän varsin hyvin, että kissa on lainsuojaton vapaana liikkuessaan, ja kyllä, ei kuulu Paavo Suomen luontoon: se syö hiirten ja myyrien lisäksi myös lintuja, ja tappaa luonteensa vuoksi huvikseen. Silti on täysin kusipäismäistä kiduttaa luontokappaletta. Mikä hemmetti ajaa ihmisen ampumaan vain vahingoittaakseen? Ei riitä selitykseksi että pikkupojat... ei ilmakkoa voi luovuttaa pikkupojille. Minua viiksettää ihan huolella, ja mikä ikävintä, minua ei hatuta kuin murto-osan verran siitä miten paljon Paavoa on hatuttanut siitä asti kun sen on suolannut lyijyllä joku loivaotsa paskiainen. Tappaisitte edes kunnolla mulkut..."

Päivitys on levinnyt 15 tunnissa kulovalkean tavoin ja sillä on jo yli 2000 tykkäystä. Päivityksen voit katsoa kokonaisuudessaan alta, tai jos se ei näy, voit katsoa sen tästä

Lue myös: Mies teki kissalleen lukuisia tatuointeja - kuvat järkyttävät netissä

Lue myös: Omistatko kissan? Yleinen ruokailumoka lisää lemmikkisi sairastumisriskiä

Kilpailut

Uusimmat