Kuva: Fotolia

Italian vaarallisin supertulivuori purkautumassa ensimmäistä kertaa 500 vuoteen?

22.12.2016 08:45 - Senja Rapila

Napolissa sijaitsevan Campi Flegrei -supertulivuoren lähistöllä asuu yli neljä miljoonaa ihmistä, jotka ovat hengenvaarassa, mikäli tulivuori purkautuu.

Independent-julkaisun mukaan yksi maailman vaarallisimmista supertulivuorista olisi näyttämässä purkautumisen merkkejä. Kyseessä on Italiassa, Napolissa sijaitseva supertulivuori Campi Flegrei.

Tutkijoiden mukaan Campi Flergei alkaa hiljalleen lähestyä sitä kriittistä painepistettä, että se purkautuisi ensimmäistä kertaa 500 vuoteen. Kerrotaan, että Campi Flegrein maanpinnan alle on kertynyt magmaa niin runsaasti, että se on pian siinä pisteessä, että laava ja kaasut voivat purkautua tulivuoresta jopa kymmenkertaisella vauhdilla.

Artikkelin mukaan vuoden 2005 jälkeen supertulivuori on kerännyt huomattavasti magmaa tulivuoren pinnan alle ja näyttänyt päivä päivältä enemmän heräämisen merkkejä. Jo neljä vuotta sitten tutkijat varoittivat alueella asuvia ihmisiä siitä, että heräilevän supertulivuoren purkautuminen voisi tappaa miljoonia lähistöllä asuvia ihmisiä.

Campi Flegrein alueen kiehuva muta ja maanpinnasta nousevat rikkihöyryt ovat tehneet paikasta suositun turistinähtävyyden. 

Lähde: Independent

Lue myös: Taiteilija tekee ihmisistä realistisen näköisiä eläimiä - katso upeat kuvat

Kilpailut

Uusimmat