Kuva: Fotolia

Naisen paasaus vegaanisesta juustosta nousi nettihitiksi - vegaanit vastasivat nerokkaasti

01.10.2016 14:15 - Iiro Myllymäki

Vegaanit ovat nimenneet juuston uudelleen.

Kuvittelitko, että vegaanit ovat totisia ja huumorintajuttomia julistajia? Uudet vegaaniseen juustoon liittyvät uutiset osoittavat, että tuollainen kuvitelma on pelkkä harhaluulo. Indy100 kirjoittaa, että yhden paljon huomiota keränneen Facebook-päivityksen seurauksena vegaanijuusto on nyt nimeltään Gary.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun eräs nainen tuomitsi Facebook-päivityksessä kovin sanoin ”vegaanijuusto”-termin.

”Oikean juuston ystävänä minua on todella ärsyttänyt, että Sainsbury’s (kauppaketju Isossa-Britanniassa, toim. huom) ovat alkaneet myydä ”vegaanista juustoa”, joka tehdään kookoksesta. Juustoa ei tehdä kookoksesta! Kutsukaa sitä vaikka Garyksi mutta älkää juustoksi koska se ei ole juustoa!”, nainen kirjoitti.

Gary vai Kari?

Päivitystä jaettiin monilla vegaanien Facebook-sivuilla, ja juustofanaatikon ehdotus Gary-nimestä on nyt otettu avosylin vastaan. Facebookiin on muun muassa perustettu It’s not vegan cheese – it’s Gary -niminen sivu, jonne on kirjoitettu seuraavaa:

”Tämä tyttö, joka paasasi vegaanijuustosta tietää, että tämä sivu on olemassa ja mitä Garysta on tullut. Hän pyysi anteeksi ajattelematonta paasaustaan ja on nyt ottanut selvää vegaaniudesta ja aikoo maistaa Garya. Hän on tietämättään levittänyt vegaanitietoutta maailmanlaajuisesti ja yhdistänyt vegaanit tavalla, jota harvoin näkee.”

Gary-uutiset ovat kantautuneet myös suomalaisten vegaanien korviin. Esimerkiksi Sipsikaljavegaanit-ryhmässä pohditaan, pitäisikö Gary vääntää suomalaismuotoon Kari.

Lue myös: Kirjailija väittää: "Kasvissyönti on käytännössä katsoen mahdotonta"

Lähde: Indy100

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat