Kuva: Fotolia

Mitä tapahtuu koirille, joita kukaan ei halua? Järkyttävä kuva, joka jokaisen tulisi nähdä

29.09.2016 09:45 - Rea Tallgren

Netissä leviävä kuva ja kirjoitus tuovat taatusti kyyneleet silmiin eläinrakkaille.

Löytöeläinkodissa työskentelevä Michelle on julkaissut netissä koskettavaakin koskettavamman kirjoituksen, jossa hän kyseenalaistaa ihmisten tavan suhtautua koiriin kuin kertakäyttötavaroihin. Naisen mukaan koirat, joita kukaan ei halua, joutuvat auttamatta lopulta piikille. Michelle myös kertoo, että koirien hyvästeleminen on henkilökunnalle aina yhtä vaikeaa. 

- Me suutelemme heitä hyvästiksi. Me silitämme heitä ja kuiskaamme heidän korvaansa viimeiset sanat. Me itkemme jokaisen koiran kuollessa, Michelle kertoo. 

Nainen on julkaissut kuvan tyhjennetyistä häkeistä, joiden viereen niiden asuttajat ovat päätyneet, muovipusseissa, lopetettuina. Kylkeen hän on kirjoittanut kirjeen, joka pysäyttää.

Suomensimme kirjeen alle. 

“Minä kuolin tänään.

Sinä väsyit minuun ja minä päädyin löytöeläinkotiin. Meitä oli kuitenkin liikaa ja minulla kävi huono tuuri. Nyt minä makaan muovipussissa, kuolleena.

Joku toinen koira saa käyttää jatkossa hihnaa, jonka ostit minulle. Minun kaulapantani sen sijaan oli likainen ja liian pieni minulle, mutta eräs nainen otti sen kaulaltani pois ennen kuin hän lähetti minut sateenkaarisillalle. 

Olisinko minä vielä kotona, jos en olisi pureskellut kenkääsi? En tiennyt, mikä se oli, mutta se oli lattialla ja se oli nahkaa. Minä vain leikin. Sinä et ollut antanut minulle leluja.

Olisinko minä vielä kotona, jos olisin oppinut sisäsiistiksi? Se, että hieroit naamaani omaan virtsaani sai minut pelkäämään pissaamista - sekä ulkona että sisällä. On olemassa kirjoja, ja opettajia, jotka olisivat voineet auttaa sinua opettamaan minut sisäsiistiksi. 

Olisinko vielä kotona, jos en olisi tuonut kirppuja kotiin? Kun jätit minut pihalle ilman lääkettä, kutisin päiväkausia. En pystynyt saamaan kirppuja yksin pois. 

Olisinko vielä kotona jos en olisi haukkunut? Minä haukuin vain sanoakseni, että minua pelotti, olin yksinäinen. Haukuin, jotta huomaisit, että minä olin siinä, minä todellakin olin siinä vieressäsi. Ja minä halusin olla paras ystäväsi.

Olisinko vielä kotona, jos olisin tehnyt sinut onnelliseksi? Se, että löit minua hihnalla ei opettanut minulle, miten tehdään sinut onnelliseksi. Olisinko vielä kotona, jos sinä olisit ottanut tarvittavan ajan opettaa minulle tapoja?

Minä olin ehkä sinulle yhdentekevä, mutta minä odotin koko elämäni, että alkaisit rakastaa minua.

Minä kuolin tänään. 

Rakkaudella, koirasi."

Katso koko päivitys tästä tai alta. 

Olisiko sinun mahdollista tarjota koti kodittomalle koiralle? Listamme alle sivustoja, joiden kautta oman karvaturrin voi mahdollisesti löytää. 

http://www.pelastetaankoirat.com/adoptointi/

http://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/

http://www.auringonkoirat.com/adoptio.html

http://www.viipurinkoirat.fi/adoptio-ohjeet

http://www.espanjankoirat.com/index.php/adoptio/koiran-adoptoiminen

http://www.espanjankatukoirat.com/adoptio/

http://kodittomat.info/

http://www.elamakoirille.fi/

http://kyproskoirat.fi/adoptio-ohjeet/

Lue myös: Koira ei aina heiluta häntää ilosta - merkit, joiden avulla tulkitset koiran eleitä

Lue myös: Lomaile koiran kanssa turvallisesti – ennakoi vaaratilanteet

Kilpailut

Uusimmat