Kuva: Fotolia

"Hyvä tyttäreni huumediileri..." - äidin koskettava kirjoitus synnytti kiivaan keskustelun

24.08.2016 15:30 - Senni Loikala

Nettikansa keskustelee nyt vilkkaasti siitä, kenellä on vastuu oman lapsen huumeiden käytöstä.

Erään perheenäidin rankka Facebook-päivitys herättää tunteita netissä. Päivityksessä on amerikkalaisäidin omakuva, jossa hän nojaa päätään edesmenneen tyttärensä tuhkauurnaan.

Hartford Courant -sivuston mukaan tytär olisi täyttänyt tuona päivänä 28 vuotta. Nyt äiti joutui kuitenkin viettämään lapsensa syntymäpäivää ilman häntä.

Hyvä tyttäreni huumediileri, minä vietän nyt näin tyttäreni syntymäpäivää. Miten pystyt elämään itsesi kanssa? Vain sen minä tahtoisin tietää. En yleensä julkaise tämäntyyppisiä kuvia, mutta tehdään tästä viraali, jotta kaikki huumediilerit näkevät, mitä teette perheillemme”, äiti kirjoittaa päivityksessä.

Päivityksestä tuli nettihitti, ja se on saanut keskiviikkoon mennessä yli 253 000 jakoa ja kymmeniä tuhansia tykkäyksiä. Lisäksi se on herättänyt erittäin vilkasta keskustelua siitä, kenellä on vastuu oman lapsen huumeiden käytöstä.

Kenellä on vastuu?

Yksi keskustelijoista kirjoittaa omasta näkemyksestään näin (kommentilla on jo lähes 20 000 tykkäystä):

Tämä on täydellinen esimerkki siitä, ettei kukaan tahdo ottaa syytä niskoilleen. Jos ihmiset eivät ostaisi huumeita, ei huumediilereillä olisi töitä.

Ymmärrän tämän naisen tuskan, mutta hänen tyttärellään oli tietoisuus. Joka kerta, kun hän käytti huumeita, hän tiesi riskeeraavansa asioita.

Ihmisten täytyy ottaa vastuu omista teoistaan ja perheiden täytyy ymmärtää, etteivät he pysty pelastamaan tai auttamaan ketään, jos henkilö itse ei sitä halua. Syytämmekö lääkäreitä, jos jäämme koukkuun opiaatteihin? Emme. Jokainen on vastuussa itsestään. Älkää syyttäkö muita, vaikka teitä sattuisi. Ottakaa selvää asioista.

Katso netissä leviävä, puhututtava päivitys alta.

Lue myös: Nainen lopetti huumeiden käytön - näyttää muutaman kuukauden kuluttua täysin erilaiselta

Lue myös: Yksi tupakka lyhentää elinaikaasi vartilla - entä annos alkoholia?

Lue myös: Anna-Maria, 26: "Huumeet olivat koko elämäni, kunnes oma diilerini teki minulle elämäni tarjouksen"

Kilpailut

Uusimmat