Kuva: Fotolia

Kertomukset suomalaisvankilan yliluonnollisista tapahtumista saavat ihon kananlihalle

29.06.2016 13:45 - Reija Saarinen

Helsinkiläisessä vankilassa toimii nykyään hotelli.

Skatta eli Katajanokan vankila oli toiminnassa vuosien 1837-2002 välisenä aikana. Sen jälkeen tilat muutettiin hotelliksi, joka kiehtoo kaikenlaisia matkalijoita - esimerkiksi heitä, jotka ovat kiinnostuneet yliluonnollisista tapahtumista.

Mauri Karvosen uudessa Aavetaloja ja ihmiskohtaloita -kirjassa kerrotaan muutamia hyytäviä tarinoita Katajanokan seinien sisältä. Kirjan mukaan outoja tapahtumia on ollut muun muassa kellarikerroksessa, jossa sijaitsee nykyään ravintola, kuntosali, sauna sekä ravintolan keittiö.

"Vankilan aikana siellä sijaitsi ruumaselli, matkasellit, eristysselit eli rundit, sauna ja erilaisia varastoja. Kellarista on ravintolahenkilökunnan mukaan kuulunut outoja ääniä, kuten askelia ja rautaovien aukeamista. Henkilökunta on kertonut, että kellarikerroksessa on tuntunut siltä, että siellä ei ole yksin. Myös miesten vessan valot sammuvat välillä itsekseen vaikka niitä ei edes saa pois päältä", kirjassa kerrotaan.

Myös valvontakameroille on tallentunut hämmentäviä hahmoja.

"Yövastaanottovirkailija havaistsi eräänä yönä kameroista, että joku henkilö menee kuntosalille, vaikka ovi oli varmasti lukossa. Toisella kertaa kamerassa näkyi kellarin hissiaulassa makaava mies. Miehellä oli tummat vaatteet ja lyhyet hiukset. Kun asiaa mentiin tarkistamaan, ei ketään ollut paikalla eikä sieltä kuultu kenenkään poistuvan."

Yleisten tilojen lisäksi outoja tapahtumia on ollut myös nykyisissä hotellihuoneissa. Niissä kauhua on aiheuttanut muun muassa itsekseen käynnistyvä hiustenkuivain.

"Jokunen vuosi sitten vastaanottotyöntekijälle tultiin kertomaan, että huoneessa 332 oli napsahtanut yhtäkkiä vessan ovi lukkoon. Työntekijä oli lopulta joutunut avaamaan oven ruuvimeisselillä. Kerran hotellin asukkaat valittivat työntekijälle, että hiustenkuivaaja oli mennyt päälle useana yönä puoli kolmelta."

Vuosien saatossa myös eräs vanha vanki saapui yöksi Katajanokalle. Tuo yö jäi hänen mieleensä varmasti pitkäksi aikaa.

"Vanki oli ollut nukkumassa hotellihuoneessaan, mutta herännyt äkkiä tunteeseen, ettei ole huoneessa yksin. Hän avasi silmänsä ja näki sängyn päädyssä seisovan pelottavan hahmon. Hän mietti hetken, onko kaikki vaan pahaa unta ja päätti nipistää itseään. Muistoksi jäi patti, jonka vanki näytti myös tarjoilijalle."

(kuva: Nemo)

Mauri Karvonen
Aavetaloja ja ihmiskohtaloita
Nemo 

Kilpailut

Uusimmat