Tehosiivous ei pelastanut: Jälleen uusia sairastuneita Silja Symphonyllä

07.06.2016 09:29 - Rea Tallgren

Norovirus elää sitkeänä Silja Symphonyn pinnoilla. Tehosiivous ei onnistunut tuhoamaan virusta kokonaan, mutta kaikkia keinoja ei vielä ole käytetty.

Kun ihmisiä alkoi sairastua Silja Symphonyn risteilyllä, epäili henkilökunta ensimmäiseksi ruokamyrkytystä. Pian selvisi kuitenkin, että kyseessä oli raju norovirus. Yhteensä toissaviikonloppuna sairastui noin 150 ihmistä.

Tallink ja Silja Linen viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että jylläävää virusta ei valitettavasti ole vieläkään onnistettu taltuttamaan täysin. 

- Valitettavasti uusia sairastuneita on. Viisi matkustajaa on raportoinut sairastuneensa, ja kolme miehistön jäsentä myös, eli yhteensä kahdeksan. 

Laivalla tehtiin sunnuntaina tehosiivous. Nyt, kun se ei täysin auttanut, pitää henkilökunnan Nöjdin mukaan alkaa miettiä uusia vaihtoehtoja. 

- Siivousta jatketaan edelleen ja sitä tehostetaan entisestään tällä viikolla. Nyt, kun tämä tilanne tiedetään ja näiden matkustajien hytit tiedetään, pystytään toimimaan sen mukaisesti ja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen ohjeiden mukaan. Mutta tämä on valitettavasti kestävä virustapaus, joka erilaisilla pinnoilla elää hyvinkin sitkeästi. 

- Mikäli sairaustapauksia tulee vieläkin enemmän, yksi vaihtoehto on desinfioida laiva kokonaan uudestaan tai ottaa laiva kokonaan pois yhden ristelyn ajaksi, Nöjd selittää. 

Mutta kuinka suuri haitta epidemiasta on ollut imagolle?

- En osaa sitä tietenkään kokonaisuudessaan sitä arvioida, mutta suurin osa matkustajista on suhtautunut hyvin ymmärtäväisesti ja positiivisesti ja ovat olleet ihan tyytyväisiä. Ja tietenkin laivalla teemme koko ajan toimenpiteitä tämän ehkäisemiseksi ja matkustajat ovat myös sen todistaneet ja nähneet siellä.

Matkustajista noin 500 on epidemian käytyä ilmi perunut risteilyn tai siirtänyt sen toiselle Silja Linen laivalle.

- Matkustajamäärään suhteuttuna vain hyvin pieni määrä on kuitenkin tehnyt niin, Nöjd summaa. 

Kuuntele haastattelu yläpuolelta. Radio Novan Aamun Aki ja Minna äänessä arkisin klo 6-10. 

(kuva: Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat