Kuva: AOP

Oletko käyttänyt joskus MySpacea? Poista vanha käyttäjätunnuksesi turvallisuussyistä

01.06.2016 16:45 - Senja Rapila

Independent-lehti uutisoi, että yli 360 miljoonaa MySpace-käyttäjätunnusta tuli perjantaina myyntiin internetiin.

MySpace-palvelu oli vielä vuonna 2006 yksi maailman suosituimmista verkkosivuista ja se tavoitti kuukausittain noin 100 miljoonaa käyttäjää. 

Vaikka MySpace-palvelun käyttäminen ei ole ollut muodissa moniin vuosiin, on sillä vieläkin paljon tietoja aiemmista käyttäjistään. Nyt suuri osa näistä tiedoista on joutunut vääriin käsiin ja ne ovat vuotaneet internetin ihmeelliseen maailmaan.

Time Inc. on varmistanut Independent-lehdelle, että perjantaina myytäväksi ilmestyi jopa 360 miljoonaa MySpace-käyttäjätunnusta tietoineen. Tiedot sisälsivät muun muassa salasanoja, sähköpostiosoitteita ja käyttäjätunnuksia, jotka ovat hakkeroitu sivustolta ennen vuotta 2013.

Ei välitöntä vaaraa

MySpace ilmoitti tiistaina, että on poistanut hakkeroitujen tilien salasanat pois käytöstä, jotta kukaan ulkopuolinen ei pysty käyttämään vuotaneita tietoja yksityistietojen saamiseen. On kuitenkin huolestuttavaa kuinka monien ihmisten tiedot ovat jääneet vain "seisomaan" palveluun ja odottamaan hakkerointia. 

Jos siis olet luonut joskus käyttäjätunnuksen MySpaceen, käy tarkastamassa tilanteesi. Mikäli vuosia seissyt käyttäjätunnuksesi on vielä tallessa, kannattaa poistaa se suosiolla - ylä-asteellakin luotu käyttäjätunnus on huomattavan arvokas rikollisille ja suuryhtiöille.

Lähde: Independent

Lue myös: Varo identiteettivarkautta - Hakkeri myy yli 117 miljoonaa LinkedIn tunnusta salasanoineen

Kilpailut

Uusimmat