Kuva: AOP

Tiktok-haasteessa oppilaat tekevät tuhoja koulussa - palvelu kieltää toiminnan jyrkästi

19.09.2021 19:15 - Lauri Kujanpää

Yhdysvalloissa useat oppilaitokset ovat muistuttaneet, että haasten tekeminen on rikollista toimintaa.

Uutisoimme syyskuun alussa TikTokin haastevideoista, joissa ihmiset kasaavat maitokoreista korkeita rakennelmia ja kävelevät niiden päällä. Videoilla on sattunut hyvin ikäviäkin tapaturmia, kun rakennelmat ovat pettäneet ihmisten alta, ja tämän vuoksi TikTok oli poistanut kaikki haasteeseen liittyvät julkaisut.

Nyt myös eräs toinen haaste on joutunut TikTok-palvelun syyniin. Devious Lick -nimisessä haasteessa koulujen oppilaat varastavat ja tuhoavat koulujen omaisuutta.

Haaste oli saanut alkunsa, kun eräs käyttäjä oli esitellyt kasvomaskilaatikkoa, jonka hän oli varastanut koulusta, ja käyttänyt julkaisussa sanaparia "devious lick". Videota oli katsottu yli 340 000 kertaa ja se oli aloittanut trendin, jossa muutkin tekevät hallaa koulun omaisuudelle.

TikTok oli poistanut videon ja siihen liittyvät julkaisut, ja haluaa nyt muistuttaa, että haaste ei ole hyväksytty palvelun toimesta.

- Haluamme, että yhteisö pysyy turvassa ja ottaa vastuun videoistaan. Emme missään nimessä hyväksy rikollista toimintaa, TikTokin tiedottaja kertoi People-julkaisulle.

Myös koulut ovat Yhdysvalloissa raportoineet videoista. Esimerkiksi Sunlake High School Floridassa oli ilmoittanut Facebook-sivullaan, että vaikka lasten mielestä "harmittomat pilat" ovat hauskoja, rikokset eivät ole koskaan sallittuja.

Clevver News -kanavan julkaiseman uutisen asiasta voit katsoa alta tai tästä.

Lue myös: TikTok esti vaarallisen haasteen palvelustaan - "Emme hyväksy"

Lue myös: TikTokin supertähti Addison Rae teki sopimuksen Netflixin kanssa - "Ylittää villeimmätkin unelmani"

Lähde: People, Clevver News

Kilpailut

Uusimmat