Idols-voittaja Mitra duoprojektistaan: Miljoonia YouTube-katselukertoja, mutta esimerkki siitä miten asioita ei hoideta

27.01.2015 18:45 -

  Tänä keväänä debyyttilevynsä julkaiseva Idols-voittaja Mitra muisteli Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa aikaansa takavuosina toimineessa Lissut-duossa.

Vaikka Mitra on vasta 22-vuotias, on laulaja ehtinyt hankkia jo varsin paljon kokemusta musiikkibisneksestä. Esimakua hieman suurempaakin yleisöä kiinnostavasta bänditoiminnasta Mitra sai jo teini-ikäisenä perustettuaan Oulussa kaverinsa Tiian kanssa Lissut-nimisen duon. Lissujen tunnetuin kappale oli Pissikset, jonka musiikkivideo on tähän päivään mennessä kerännyt YouTubessa 5,5 miljoonaa katselukertaa. Duo ehti julkaista yhden albumin vuonna 2008.

- Se oli mieletön ja huikea juttu. Minähän olin silloin 15-vuotias, eli ihan muksu, vaikka kuvittelin olevani tosi aikuinen - niin kuin kaikki tuon ikäiset tietysti ajattelevat. Kyllä Lissujen kautta oppi paljon, se oli ainakin tarpeeksi pienellä skaalalla hyvä esimerkki siitä, miten asioita ei hoideta. Siinäkin mielessä se oli hyvä koulu, Mitra nauraa.

Joulukuussa 2013 pokatun Idols-voiton jälkeen Mitra julkaisi heti Äkkisyvää-singlen, mutta Kukka kaipaa valoa -kakkossinkkua saatiin odottaa vuosi. Näennäisestä hiljaiselosta huolimatta aika ei ole mennyt laakereilla lepäilyyn, päinvastoin.

- Idols-voittoa ei oikein edes ehtinyt sulatella, sillä sen jälkeen siirryttiin suoraan työstämään tätä minun omaa artistijuttuani. Alettiin tekemään levyä ja vuoden aikana ollaan etsiskelty omaa saundia, fokus on ollut koko ajan albumin teossa. Vuosi on tuntunut aika pitkälle ajalle, mutta vaikka ulospäin ei ole näkynyt paljoa, niin pinnan alla on tapahtunut kyllä koko ajan.  

- Kaikki on mennyt tähän asti tosi hyvin, eikä ole tullut mitään isoja yllätyksiä. Minulla on ympärillä todella hyvä tiimi, joihin voin luottaa.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat