Tässä on Suomen lutusin löytöeläin – venäläisestä rescue-koirasta tuli ihana perheenjäsen

19.01.2015 16:33 -

Tuhannet löytöeläimet Suomessa etsivät vuosittain uutta kotia. Monet Radio Novan kuuntelijoista ovatkin valinneet kodin tarjoamisen löytöeläimelle kasvattajalta ostetun eläimen sijaan. Järjestimme viime viikolla äänestyksen Suomen lutusimmasta löytöeläimestä ja voittaja on nyt selvillä! 

Kalliiden rotukoirien ja kasvattajilta ostettujen pentujen sijaan monet valitsevat löytöeläimen muun muassa eettisistä syistä. Sekarotuiset eläimet ovat usein myös jalostettuja lajitovereitaan terveempiä. Vuosittain Suomessa tilastoidaan yli 5 000 löytöeläintä ja kodittomia koiria tuodaan maahan muun muassa Virosta, Espanjasta ja Venäjältä.

Olemme reilun viikon ajan etsineet Suomen lutusinta löytöeläintä, rempseintä rescueta tai pussattavinta pelastettua. Lukijamme ja kuuntelijamme saivat äänestää omasta mielestään hurmaavinta karvakuonoa, vaikka tehtävä oli lähes mahdoton.

Saimme yhteensä vähän vajaa 400 ääntä kotisivujemme ja Facebook-sivujemme kautta. Kisa oli erittäin tiukka. Kymmenestä ehdokkaasta kärjen tuntumassa kolmannelle sijalle ylsi Elinan Anni-kissa 15 prosentilla kaikista äänistä. Elinan ja Annin yhteiselo on jatkunut jo kahdeksan vuotta. Anni hankittiin aikoinaan paikallisesti löytöeläinhoitolasta.

– Maailman kiltein ja herttaisin tapaus. Ja kyllä, tuota masua saa rapsuttaa, Elina kertoo kissaystävästään.

17 prosenttia kaikista äänistä meni Ninan Espanjasta adoptoidulle nappisilmälle.

– Paras päätös myös täällä, uskomattoman ihana ja upea tyttö!

Voiton nappasi vain prosentin erolla Ninan koiraan Hennan Venäjältä tuotu rescue-koira.

– Tästä on tullu niin ihana perheenjäsen, ei kaduta!

Onnea ja silityksiä voittajille! Olemme ottaneet kolmen kärjen omistajiin yhteyttä Facebookissa.

Kuva: Facebook / Radio Nova

(Maria Rautio / Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat