Solju tähtää Euroviisuihin: "Mikä olisi vielä aidompaa lappalaista kuin me"

14.01.2015 13:31 -

Uuden Musiikin Kilpailussa saamelaiset Ulla Pirttijärvi-Länsman ja Hilda Länsman tarttuvat mikkeihin äiti ja tytär -voimalla.

Yhtyeen nimi kuvastaa saamelaista vähemmistöä.

─ Solju tarkoittaa tätä meidän korua, mikä on perinteistä saamelaisuutta, äiti Ulla kertoo ja osoittaa asussaan kimaltavaa kaulakorua.

Musiikkigenre on pop-etnoa, jossa perinteinen ja moderni musiikki yhdistyvät. Musiikillinen äiti tytär -taival sai alkunsa vuonna 2014.

Lappalaiset pääsevät näyttämään kyntensä Uuden Musiikin Kilpailun karsinnassa 21. helmikuuta. Duo viihtyy kanssakilpailijoidensa kanssa hyvin. He ovat iloisesti yllättyneitä siitä, että mukana on muitakin saamelaistaustaisia.

─ Todella innostuneita ollaan ja on tosi mukavaa päästä tällaiseen mukaan! Tämähän on todella ainutlaatuinen mahdollisuus ja Euroviisut yleensäkin on todella ainutlaatuinen tapahtuma, koska siinä on ympäri maailmaa osallistujia, sanoo Ulla.

Miksi naiset haluavat päästä edustamaan Suomea?

─  Meidän tulisi päästä Euroviisuihin, koska edustamme monipuolista kulttuuria. Saamelaisista ja Lapista ylipäänsä tiedetään Euroopassa, ja Lapin matkailuhan vetää aika paljon, niin mikä olisi vielä aidompaa lappalaista kuin me, Ulla virkkoo.

Hilda korostaa, että heillä on aito perspektiivi pohjoisesta.

─ Se on jotain ennennäkemätöntä ja ainutlaatuista. 

Uuden Musiikin Kilpailun finaali lähetetään suorana Yle TV2:ssa ja X3M:llä ja yle.fi/umk-osoitteessa lauantaina 28.2. klo 21. 

Voittaja edustaa Suomea Wienin Euroviisuissa toukokuussa 2015.

(Julia Falck)

Kilpailut

Uusimmat