Voi, miten meille taas nauretaan – miljoonien seuraamalla pilailusivustolla satoja suomalaisvitsejä

13.01.2015 22:03 -

9Gag-sivustolla on lähes 23 miljoonaa tykkääjää Facebookissa ja miljoonia Twitter-seuraajia. Sivuston sisällöstä vastaavat käyttäjät itse ja yllättävän usein huumori ja läpänheitto kohdistuu katajaiseen kansaamme. 

9Gag-sivustolla käyttäjien lataama sisältö, kuvat ja gif-animaatiot saavat näkyvyyttä muiden käyttäjien arvostelujen perusteella. Viihdesivusto on miljoonien seuraama ja varsinkin sivuston sosiaalisen median kanavat ovat todella suosittuja. Esimerkiksi pelkästään sen Facebook-sivuilla on lähes 23 miljoonaa tykkääjää. 

Sivuston huiman suosion vuoksi varsinkin suomalaiskäyttäjät usein ilahtuvat huomatessaan jotain maahamme liittyvää sisältöä sivustolla. Usein suomalaisvitsit liittyvät Suomen kylmyyteen, alkoholinkäyttöön, pimeyteen tai kieleen. Suosittuja ovat myös "Meanwhile in Finland" -meemit, joissa verrataan muita maita, näiden tapoja tai kielellisiä ilmaisuja usein hyvin poikkeavaan Suomeen. 

Uusimmassa Suomi-vitsissä esiintyy Pohjoismaita edustavia pallukoita. Pohjoismaiden asukkaiden kerrotaan joskus olleen barbaarista sakkia. Tappamista, raiskaamista, työstämistä… ja tietysti juomista. Viimeksi mainitusta luonnollisesti vastaa Suomea edustava pallukka. Näinä päivinä pohjoismaalaisten taas kerrotaan oleva sivistynyttä sakkia, eikä maissa ole kuolemantuomioita, maissa on korkea koulutustaso, korkea hyvinvointitaso… ja tietysti juomista. Edelleen jälkimmäisestä vastaa suomalaispallukka.

Sivustolla on aiemmin naureskeltu muun muassa myös suomalaisten lempijuomalle (kuubalaisilla mojito, argentiinalaisilla mate-tee ja suomalaisilla kossu) sekä hassuille suomalaisille ilmauksille (hölökynkölökyn). Huomiota ja valtavan pistemäärän keräsi kenties maailman suurin vihta, jolla traktori vihtoi saunovaa possea.  

//

Julkaisu käyttäjältä 9GAG.

Kuva: Kuvakaappaukset / 9Gag

(Radio Nova) 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat