Tässä Novan kuuntelijoiden valloittavimmat rescue-eläimet – äänestä lutusin löytöeläin!

12.01.2015 21:35 -

Tuhannet löytöeläimet Suomessa etsivät vuosittain uutta kotia. Monet Radio Novan kuuntelijoista ovatkin valinneet kodin tarjoamisen löytöeläimelle kasvattajalta ostetun eläimen sijaan. Kuka näistä on lutusin löytöeläin, rempsein rescue tai pussattavin pelastettu? 

Kalliiden rotukoirien ja kasvattajilta ostettujen pentujen sijaan monet valitsevat löytöeläimen muun muassa eettisistä syistä. Sekarotuiset eläimet ovat usein myös jalostettuja lajitovereitaan terveempiä. Vuosittain Suomessa tilastoidaan yli 5 000 löytöeläintä ja kodittomia koiria tuodaan maahan muun muassa Virosta, Espanjasta ja Venäjältä.

Saimme Facebookin kautta lukuisia kuvia kuuntelijoidemme rescue-eläimistä, jotka ovat toinen toistaan lutusempia. Lukijoillamme on nyt mahdollisuus äänestää omasta mielestään hurmaavinta karvakuonoa, vaikka tiedämme, että tehtävä on lähes mahdoton. Tui tui!

1. Rikun komea koira on tuotu Latviasta Suomeen kolme vuotta sitten.

– Suurin ihmetyksen aihe Suomeen tullessa tuntui olevan se, että aina on raikasta vettä tarjolla, Riku kertoo koirastaan.

Tuijan upea koira on 9 vuotta sitten pelastettu kotimaisesta löytöeläinkodista

Hannan koira on Espanjasta tuotu katukoira, jolla on erityisen komeat korvat.

– Paras päätös ikinä! Sillä on oikeasti luppakorvat, Hanna naureskelee.

Hennan koira on tuotu kolme kuukautta sitten Venäjältä.

– Tästä on tullut niin ihana perheenjäsen, ei kaduta, Henna kirjoittaa.

Mian koira Köpi on tullut vajaa vuosi sitten Pietarista. Mia lähetti Köpistä ennen ja jälkeen -kuvat, joissa ero on huomauttava.

– Onhan tuo poika muuttunut ihan eri koiraksi, Mia huomauttaa.

Elinan kissa Anni on hankittu kahdeksan vuotta sitten löytöeläinhoitolasta.

– Maailman kiltein ja herttaisin tapaus. Ja kyllä, tuota masua saa rapsuttaa. Suosittelen siis täydestä sydämestä kodin tarjoamista löytöeläimelle, Elina kannustaa.

Annen koira Ivy on tuotu Virosta vuonna 2006.

Ninan nappisilmä on adoptoitu Espanjasta.

– Paras päätös, uskomattoman ihana ja upea tyttö, Nina hehkuttaa.

Sirpalla on Turun eläinhoitolasta adoptoitu 17-vuotias Tilkku.

Katrilla on kaksi adoptoitua koiraa, toinen Espanjasta ja toinen Kyprokselta.

Kuka on lutusin löytöeläin? Valitse suosikkisi! Voit myös käydä äänestämässä suosikkikuvaasi tykkäämällä sitä Facebook-sivuillamme! Laskemme äänet tämän artikkelin kyselyn äänten ja Facebook-tykkäysten perusteella. Ilmoitamme voittajaeläimen omistajalle henkilökohtaisesti Facebookissa.  Palkinnoksi lähetämme yllätyslevypalkintoja. Äänestää voit 18. tammikuuta asti!

<cms poll rescue />

Kuvat: Radio Novan Facebook / Riku Jaro, Tuija Lipponen, Hanna Ruohoranta, Henna Määttänen, Mia Näveri, Elina Arpiainen, Anne Uusimäki, Nina Hautala, Sirpa Marjamaa, Katri Ryynänen

Kilpailut

Uusimmat