Novan kuuntelijat tyrmäävät yksimielisesti Venäjän kiistellyn ”sukupuolisesti poikkeavien” ajokiellon

12.01.2015 17:33 -

Venäjän hallitus on kieltänyt muun muassa transsukupuolisilta auton rattiin hyppäämisen. Keskustelu aiheesta kävi erittäin vilkkaana Radio Novan Facebook-sivuilla ja artikkelin kommenteissa. Kuuntelijamme olivat yksimielisiä siinä, että Venäjän uusi säädös on käsittämätön. 

Uutisoimme viime viikolla, että Venäjän hallitus on hyväksynyt uuden tieturvallisuutta lisäävän asetuksen. Kiistellyn uudistuksesta tekee se, että se kieltää sukupuolellisiin ominaisuuksiin ja ”mielenterveysongelmiin” nojaten muun muassa transsukupuolisten, transvestiittien, tirkistelijöiden ja muiden sukupuoleltaan ja kiinnostuksen kohteiltaan ”poikkeavien” autoilun. Tieturvallisuutta hallituksen mukaan lisää ”persoonallisuus- ja käytöshäiriöistä kärsivien” autoilun kieltäminen.

Venäjän ihmisoikeusjärjestöt tuomitsevat lain jyrkästi. Myös Radio Novan kuulijat olivat kannassaan yksimielisiä.

– Ei voi olla totta!, Päivi summaa lähes kaikkien keskustelijoiden fiilikset Radio Novan Facebookissa.

– En voi ymmärtää, mitä päättäjillä liikkuu päässä. Ei taida olla kaikki Muumit laaksossa. Tuo porukka kolaroi vähiten Venäjällä ja heiltä viedään ajo-oikeus. Mitähän ne vielä keksii, Johan hämmästelee.

Aihe herätti myös monia kysymyksiä kiellon käytännön toteutuksesta.

– Onpa loukkaavaa, luokittelevaa ja suvaitsematonta touhua. Kuinka nämä ihmiset "rekisteröidään", jotta rangaistus on mahdollinen ja millainenhan sanktio siitä heille tulee?, Marita kyselee.

Nimimerkki Suomalainen 1958 uskoo Radio Novan artikkelissa kiellon olevan vain kosmeettinen.

– Koetetaan keksiä ratkaisuja, jotka vaikuttavat nasevilta ja tehokkailta. Loppujen lopuksi venäläiset kyllä kuitenkin ymmärtävät, että tässä pilaillaan heidän arvostelukyvyllään. Venäjä muka pyrkii mukaan vakavasti otettavien yhteiskuntien joukkoon, mutta maan johdosta on tulossa suuri vitsi ja farssi.

Nimimerkki Putler ei usko kiellon vaikuttavan tieturvallisuuteen pätkän vertaa.

– Tämä parantaa liikenneturvallisuutta ehkä saman verran, kuin se, että otettaisiin satunnaisesti ajo-oikeus pois sieltä täältä umpimähkään valitsemalla.

//

Julkaisu käyttäjältä Radio Nova.

Kuva: Shutterstock 

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat