15 syytä katsoa televisiota vuonna 2015

07.01.2015 17:49 -

David Hasselhoffin Suomi-talk show, Mummomafia, Kingi sekä Enbuske & Linnanahde Crew ovat vain muutamia esimerkkejä kevään uskomattomasta tv-tarjonnasta. Kaikki sohvaperunat, pistäkää nämä tulevat sarjat muistiin! 

MTV, Sub sekä AVA tarjoilevat keväällä 2015 nannaa kaikille televisioviihdettä rakastaville. Tässä Radio Novan 15 poimintaa kutkuttavimmista sarjauutuuksista ja vanhojen suosikkien tulevista tuotantokausista!

1. Ensitreffit alttarilla

Nyt tehdään Suomen tv-historiaa! Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa kuusi rohkeaa sinkkua sanoo toisilleen tahdon ensitreffeillä. Ohjelman asiantuntijat ovat valinneet hakijoiden joukosta kolme omasta mielestään parhaiten yhteen sopivaa paria ja nämä ovat suostuneet tapaamaan tulevan puolisonsa ensi kertaa vasta alttarilla.

Ohjelmassa seurataan juuri avioituneiden parien yhteiselämää viiden viikon ajan – luvassa on häät, häämatka, yhteenmuutto sekä tietysti arkea. Viikkojen yhteiselon jälkeen avioparit päättävät, haluavatko he jatkaa liittoa vai erota. Ohjelma perustuu tanskalaiseen Married At First Sight -formaattiin, jonka toisen kauden avausjakso oli Tanskan katsotuin ohjelma viime syksynä.

Tiistaisin kello 21 AVA:lla.

2. Mummomafia

Mummomafia on uusi koko perheen realitysarja, jossa ratkotaan nuorten aikuisten, perheiden, sinkkujen ja pariskuntien pulmia järisyttävän mummoenergian voimalla. Mummomafian muodostavat Kristiina Halkola, Raili Hulkkonen ja Eva-Riitta Siitonen.

Nyt ratkotaan rypyt rakkaudessa, raha-asioissa, lastenhoidossa, työelämässä, perhe-elämässä ja ihmissuhteissa - yhteensä 200 vuoden elämänkokemuksella! Yhdessä jaksossa on mukana muuten myös Radio Novan Kristoffer Ignatius!

Torstaisin 8.1. alkaen kello 20.00 MTV:llä

3. Rakas, sinusta on tullut pullukka

Hittisarja Rakas, sinusta on tullut pullukka kohosi ensimmäisellä tuotantokaudellaan Subin katsotuimmaksi sarjaksi. Tammikuussa sarjasta nähdään toinen kausi ja kussakin jaksossa päästään seuraamaan yhden pullukan ja hänen puolisonsa yhteistyötä taistelussa hoikemman elämän puolesta.Pullukan valmentajana toimii kumppaninsa kiloihin kyllästynyt suhteen toinen osapuoli.

Jotta syke sekä motivaatio pysyvät korkealla, ovat panokset myös korkeat. Mitä enemmän pullukka onnistuu laihtumaan, sitä enemmän rahaa pariskunta voittaa. 12-osaista sarjaa luotsaa tälläkin kaudella fitness-ammattilainen, personal trainer Jenni Levävaara.

Torstaisin 8.1. alkaen kello 21 Subilla

4. Kingi

Kingi on suora, puolitoistatuntinen musiikkikomediashow, jossa fiktiiviset kilpailijat osallistuvat laulukilpailuun. Kingissä nähdään seitsemän erilaista taivalta koelauluista estradille, esiintymään tuomariston ja yleisön eteen live-bändin säestyksellä. Ohjelman edetessä kilpailijat tippuvat Kingistä yleisöäänestyksellä yksi toisensa jälkeen, kunnes suuressa finaalilähetyksessä selviää, kuka on kansan valitsema Kingi! Mukana on joukko maamme tunnetuimpia näyttelijöitä, kuten Armi Toivanen, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen ja Iina Kuustonen.

Lauantaisin 10.1. alkaen kello 19.30 MTV:llä

5. 1001 Rikua

1001 Rikua on parasta mitä yksi ihminen voi saada aikaan. Ohjelma on Riku Niemisen rohkea ja haastava taidonnäyte siitä mihin kaikkeen yksi näyttelijä taipuu. 1001 Rikua on piilokameran ja sketsiohjelman risteytys, jossa Riku esittelee uskomattoman laajan hahmogallerian sekä pilailee julkkisten kustannuksella, laulaa, soittaa ja kokeilee taitojaan stand up -koomikkona.

Keskiviikkoisin 14.1. alkaen kello 20.05

6. Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola pakkaa mukaan pyjaman ja lähtee yökylään! Yökylässä Maria Veitola on dokumentaarinen viihdeohjelma, jossa satojen haastatteluiden nainen yökyläilee kymmenen tunnetun suomalaisen kotona. Kahden päivän ja yhden yön visiitti avaa meidän kaikkien tuntemien henkilöiden arkea, ajatuksia ja arvomaailmaa keskusteluissa mikron äärellä, matkalla lasten harrastuksiin tai yön pimeinä tunteina. Yölliset tapahtumat vieraassa talossa Maria tallentaa omalla kamerallaan. Uskaltaako poliitikon talossa liikkua, häiritseekö jääkiekkoilijan kuorsaus ja yrittääkö muusikon koira kömpiä samaan sänkyyn?

Tiistaisin 20.1. alkaen kello 20.05 MTV:llä

7. 112

Toisen tuotantokautensa aloittavassa 112-sarjassa seurataan hätäkeskuksen, poliisin ja pelastuslaitoksen toimintaa ja yhteistyötä. Inhimillisessä ja koskettavassa sarjassa seurataan tilanteiden kulkua siitä lähtien, kun kansalainen soittaa 112-numeroon hätätilanteessa. Jokaisessa jaksossa syvennytään erilaisiin mielenkiintoisiin aiheisiin hätäkeskuspäivystäjien ja pelastajien kertomusten voimin ja tutustaan läheisesti eri viranomaistahojen vaativaan työhön Uudellamaalla, Pohjois-Savossa ja Varsinais-Suomen alueella.

Tiistaisin tammikuun 20. päivä alkaen kello 21 Subilla

8. Mallikoulu

Vuonna 2015 tulee täyteen 10 vuotta Maikkarin Mallikoulu-sarjan ensimmäisestä kaudesta, jonka voitti Suvi Koponen. Tästä alkoi menestystarina, joka on johtanut maailmalle, ennennäkemättömään menestykseen ja Ranskan Elle- ja Vogue-lehtien kansiin.

Juhlan kunniaksi AVAlla nähdään uudistunut Mallikoulu 2015. Uusilla esiintyjillä ladattu realitysarja tähtää seuraavan suomalaisen supermallin löytämiseen. Tuomariston puheenjohtajana toimii mallimaailman superammattilainen Anne Kukkohovi. Kenestä tulee seuraava suomalainen supertähti kansainvälisille mallimarkkinoille?

Alkaa maaliskuussa AVAlla

9. Hinnalla millä hyvänsä

Hinnalla millä hyvänsä on Mikko Pöllän ja Roope Lehtisen kehittämä, 12-osainen draamasarja yhtiöstä, jolle voi ulkoistaa oman onnellisuutensa. Se esittelee erilaisia, kyseenalaisiakin modernin elämän ongelmia, elämäntapavalmennettavien tarinoita. Tapahtumien keskipisteessä on ratkaisukeskeinen Feel Good Inc. ja sen erikoiset asiakkaat.

Feel Good Inc. toimii muodollisesti life coach -yrityksenä, mutta sen toiminta on varsin kaukana sellaisesta. Se lupaa poistaa ihmisten ongelmat hinnalla ja keinolla millä hyvänsä. Feel Good Inc. tekee jokaisesta asiakkaasta onnellisen, maksoi mitä maksoi. Sarjan pääosissa ovat Armi Toivanen, Kai Vaine, Pirjo Lonka ja Alina Tomnikov ja sen ohjaavat Samuli Valkama ja Teppo Airaksinen.

Alkaa maaliskuussa MTV:llä

10. Luojan kiitos!

Luojan kiitos! on uusi koko perheen viihdeohjelma, jossa julkkikset heittäytyvät toinen toistaan kummallisempiin, lavastettuihin tilanteisiin. Jokaisessa jaksossa tunnetut, vierailevat esiintyjät kävelevät ovesta sisälle keskelle kohtausta, josta he eivät tiedä ennakolta mitään. Oven takana heitä odottavat kohtaukseen valmistautuneet sarjan vakionäyttelijät eri rooleissa.

Ohjelmassa on myös juontaja sekä tuomari, joka päättää kohtaukset nähtyään tarpeeksi ja valitsee suosikkiesityksensä jakson lopussa. Luojan kiitos! -esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

Alkaa maaliskuussa MTV:llä

11. Pop'n' roll

Pop 'n' roll on koko perheelle suunnattu komediallinen panelishow, jonka aihepiirinä on populaarimusiikki. Juontajana nähdään Jenni Pääskysaari ja vakiokapteeneina Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma. Vakiokasvojen lisäksi jokaisessa jaksossa on kaksi vierailijaa viihteen ja musiikin saralta.

Alkaa maaliskuussa MTV:llä

12. Tähdet, tähdet

Viime kevään katsotuin ja puhutuin musiikkiohjelma Tähdet, tähdet lähtee odotetulle uudelle tuotantokaudelle maaliskuussa. Kahdeksan tunnettua suomalaista tähtiartistia kohtaa elämänsä suurimman haasteen: kuka heistä on katsojien mielestä Suomen paras esiintyjä?

Jokaisella suoralla lähetyksellä on musiikkiteemansa ja artistit esittävät kustakin musiikkigenrestä oman versionsa apunaan Antti Lehtisen johtaman bändin huippumuusikot ja showtanssijat. Kierrokset lisääntyvät tällä kaudella, sillä musiikkiteemat käyvät yhä haastavammaksi. Kenellä on uskottavaa punk-asennetta? Entä kuka omaksuu ysäripopin muuvit parhaiten?


Suorituksia analysoi kolmen hengen raati, jonka yksi jäsen on kyseisen viikon musiikkigenren ammattilainen. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi ja tähtien esityksiä kommentoivassa raadissa istuvat median monitoiminainen, musiikkitoimittaja Maria Veitola ja legendaarisen Tavastia-klubin isäntä Juhani Merimaa.

Alkaa maaliskuussa MTV:llä

13. Enbuske & Linnanahde Crew

Tuomas Enbuske ja Aki Linnanahde jatkavat maaliskuussa viikon ajankohtaisimpien vieraiden parissa. Vaikka Linnanahde lopetti juontamisen Radio Novan taajuudella, jatkaa hän normaaliin tapaan television puolella. 

Alkaa maaliskuussa MTV:llä

14. Tuubi

Tuubi klikkaa itsensä toiselle kaudelle maaliskuussa hauskojen ja hämmentävien nettivideoiden loputtomaan suohon.
Koko perheen paneeli-shown kapteeneina jatkavat Sami Hedberg ja Janne Kataja, joiden johtamat joukkueet kisailevat nokkeluutta, sanavalmiutta ja fyysisyyttä vaativissa tehtävissä. Pokkansa lisäksi koko homman yrittää pitää kasassa arvovaltainen juontaja Vappu Pimiä.

Alkaa maaliskuussa MTV:llä

15. David Hasselhoff Show

Legendaarinen David Hasselhoff tuo oman talk shownsa Suomeen! Supertähti David Hasselhoff isännöi kevään hauskinta talk show'ta Subilla. Hasselhoff saa vieraakseen Suomen kiinnostavimmat vieraat ja tutustuu samalla suomalaisiin tapoihin. Ruotsissa menestystä niittänyt talk show oli suuri puheenaihe kotimaassaan ja puheenaiheita on varmasti luvassa myös Suomessa!

Alkaa huhtikuussa Subilla

Kuvat: MTV, Shutterstock

(Radio Nova, MTV, Sub, AVA)

Kilpailut

Uusimmat