Ensitreffit alttarilla tuo järjestetyt avioliitot takaisin: Vaatiiko avioliitto rakastumisen?

06.01.2015 09:10 -

Kotimaisessa uutuussarjassa vaihdetaan romanttinen rakkaus -käsite järjestettyyn avioliittoon. Tavoitteena on siitä huolimatta, tai nimenomaan sen avulla, luoda kestävä parisuhde. Pastori Kari Kanala sekä psykoterapeutti ja seksologi Maaret Kallio kertoivat Novan Elina Kottoselle, miten se onnistuu. 

Loppiaisena AVAlla alkava kotimainen uutuussarja saattaa yhteen kolme avioparia, joiden osapuolet eivät tiedä toisistaan mitään ennen vihkimistä. Ohjelman asiantuntijat, pastori Kanala ja psykoterapeutti ja seksologi Kallio vierailivat ohjelman alkamisen alla Radio Novassa.

Parien valinnassa Kanala keskittyi ihmisten arvoihin, joista rakkaus syntyy. Palasten tulee loksahtaa kohdalleen ja Kallion mukaan tähän vaikuttaa myös suhteet lapsuudessa. Neljä asiantuntijaa kokosivat eri näkökulmien avulla parit yhteen ja he seisovat kaikki valintojen takana.

− Hakijoilta kyseltiin aiemmista parisuhteista: mikä meni pieleen ja mitkä olivat toistuvat ongelmat. Usein tulee samankaltaisia ongelmia, vaikka ihmiset vaihtuvat, Kallio toteaa

Vaatiiko avioliitto rakastumisen?

− Ihmiset menevät monista syistä yhteen, eikä se aina ole suuri rakkaus. Erilaisia rakennuspalikoita kootaan ja niistä rakennetaan talo, ei ainoastaan ajatella, kuka toisi toiselle onnen, Kallio pohtii.

− Rakkaus on tärkeä tunne, mutta ennen kaikkea se on työtä, miten se tehdään. Minulle pappina sana tahdon on tärkeä. Emme sano yritä, osaa, tai pysty, vaan tahdon. Meidän mielestämme yhteensopivat ihmiset aloittavat yhteisen arjen ja se näyttää, toimiiko suhde, Kanala perustelee.

Asiantuntija näkee hyviä puolia tällaisen parisuhteen muodostumisessa.

─ Tästä voidaan ainakin kotisohvalla oppia, että kannattaa tehdä töitä parisuhteen eteen ja sen työn voi aloittaa heti. Meillä on aika usein sellainen hollywood -kuvitelma, että häät ovat the end. Nyt häät ovat the beginning, Kanala kertoo.

Ohjelma perustuu tanskalaiseen Married At First Sight -formaattiin.

Avioituisitko itse tuntemattoman kanssa? Vastaa kyselyymme ja kommentoi alle!

<cms poll ensitreffit />

Lisää aiheesta:

Ensitreffit alttarilla -kohusarjan pastori: Voisin vihkiä ohjelman parit

Ensitreffit alttarilla alkaa 6.1.2015 AVA-kanavalla.

(Julia Falck, MTV)

 

 

Kilpailut

Uusimmat