Sosiaalisen median sankarit vuonna 2014 #2: Vanhuksen ja nuoren miehen koskettava kohtaaminen

02.01.2015 21:01 -

Radio Nova listaa vuoden 2014 sosiaalisen median sankaritarinat. Sarjan toisessa osassa kerromme Jerome Saarisesta, joka kertoi Facebookissa satunnaisesta juttuhetkestään yli 90-vuotiaan leidin kanssa. 

Vuonna 2014 todelliseksi ilmiöksi nousivat arjen sankarien päivitykset teoistaan sosiaalisessa mediassa. Vaikka monet ovat kritisoineet sitä, pitääkö kaikista hyvistä teoista hehkuttaa sosiaalisessa mediassa, ovat kertomukset toimineet myös innoituksena muille tehdä hyvää. Hyviä tekoja kun koskaan ei maailmassa ole liikaa, eikö vain?

Marraskuun alussa startup -yritys Venuun perustaja Jerome Saarinen päivitti Facebook-sivuilleen yhteiskuvan kadulla sattumalta tapaamansa vanhemman leidin kanssa. Kaksikon koskettavasta kohtaamisesta kertova päivitys on tähän mennessä kerännyt yli 52 000 tykkäystä. Kirjoitimme aiheesta muutama tunti Saarisen päivityksen jälkeen artikkelin Tästä voisivat kaikki ottaa mallia: Vanhemman leidin ja nuoren miehen koskettavasta kohtaamisesta tuli some-hitti.

– Kävelin kohti toimistoa aamusalin ja vetisen lumisateen inspiroimana, kun viimeisissä liikennevaloissa odotellessani katseeni kohtasi viereeni tulleen hieman vanhemman leidin katseen ja avasimme keskustelun. Kysymykseen, "miten elämä voi" sain vastauksen: "Muuten kaikki on hyvin, mutta näin yli 90-vuotiaana lonkka vihoittelee eikä enää ole yhtään ystävää". Kuulemma korttelin päässä olevassa 117 neliömetrin kämpässä on välillä yksinäistä, Saarinen aloittaa.

Naisen puheet saivat rauhanturvaajanakin työskennelleen nuoren miehen lähes kyyneliin. Kasvuyrittäjällä oli kuitenkin ratkaisu naisen yksinäisyyteen.

– Koska hengaamme päivät pitkät korttelin päässä toisistamme, niin miksemme kävisi lounaalla silloin tällöin? Tästä innostuneina vaihdoimme välittömän romanttisesti numeromme keskellä räntäsadetta ja sovimme, että palaamme pian asiaan.

Iltalehti tavoitti Jeromen isän, filosofi Esa Saarisen kommentoimaan tilannetta.

– Ihan liikutuin kyyneliin asti. Me olemme Jeromen äidin Pipsan kanssa todella vaikuttuneita siitä, Saarinen kertoi. 

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Facebook)

Kilpailut

Uusimmat