10 faktaa joulun suosikkileffoista - lue uskomattomat taustatarinat

24.12.2014 09:05 -

Tiesitkö, ettei Yksin kotona -leffoista tuttu gangsterielokuva ole oikea? Tai keille tarjottiin pääosaa elokuvasta Mutta mitä tapahtui joulupukille? Lue mielenkiintoiset tarinat joulun suosikkileffojen taustalta! 

Koostimme lukuisista eri lähteistä joulun suosikkielokuvista kerrottuja faktoja, jotka ovat toinen toistaan yllättävämpiä.

Yksin kotona (1990)

Yksin kotona -elokuvassa useaan otteeseen näytetty gangsterielokuva, jossa iso pomo lahtaa sydämettömästi porukkaa on oikeasti feikki. Elokuvassa Angels with Filthy Souls -nimellä  esitetty feikkileffa perustuu oikeaan, vuonna 1938 ilmestyneeseen Angels with Dirty Faces -elokuvaan. Yksin kotona -leffoissa pätkä muistetaan erityisesti ”Keep the change, you filthy animal” -repliikistä.

Elokuvassa toista pahista esittävä Joe Pesci unohti usein näyttelevänsä koko perheen elokuvassa ja viljeli näytellessään usein rumia sanoja.

Kun Daniel Sternin esittämän pahiksen naamalla kävelee tarantella, näyttelijä ei oikeasti voinut huutaa. Huutaminen olisi pelästyttänyt hämähäkin, jonka johdosta huuto lisättiin kohtaukseen jälkikäteen. Näyttelijä ei myöskään suostunut ottamaan kohtauksesta uusia otoksia, ymmärrettävästi.

Painajainen ennen joulua (1993)

Tim Burtonin luoma Jack Skellingtonin -hahmo on esiintynyt lukuisissa elokuvissa Painajainen ennen joulua -leffan lisäksi. Burton työskenteli aiemmin Disneyn animaattorina ja loi Skellingtonin hahmon noita aikoina. Hahmo esiintyikin muun muassa Beetlejuice-elokuvassa vuonna 1988. Skellingtonin voi bongata myös elokuvista Prinsessa ja sammakko, Coraline sekä Liisa ihmemaassa.

Ihmeellinen on elämä (1946)

Joulun ehdottomiin klassikkoelokuviin lukeutuva Ihmeellinen on elämä tuomittiin ilmestyessään kommunistiseksi propagandaksi. FBI:n vuonna 1947 ilmestyneessä muistiossa kerrotaan, että elokuvan ”paha pankkiiri leimataan Saituri-tyypiksi, josta tulee elokuvan vihatuin hahmo. Tämä on yleinen kommunistinen kikka. Elokuvassa paremmin tienaavat esitetään ilkeinä ja halveksuttavina”.

Mutta mitä tapahtui joulupukille (1994)

Disneyllä on periaate, ettei se palkkaa näyttelijöitä joilla on rikosrekisteri. Tim Allenin kohdalla yhtiö teki kuitenkin poikkeuksen.

Scott Calvinin hahmo kuitenkin alun perin kirjoitettiin Bill Murraylle, jonka jälkeen pestiin kaavailtiin Chevy Chasea.

Elf (2003)

WIll Ferrellin esittämä hahmo aiheutti lukuisia pieniä auto-onnettomuuksia kävellessään roolihahmonsa vaatteissa Lincoln Tunnelissa.

Alun perin hahmoa suunniteltiin Jim Carreylle.

Vaikka Ferrelille tarjottiin lehtien mukaan jatko-osasta huikeat 29 miljoonaa dollaria, hän ei suostunut. 

(Mashable, Huffington Post, E-online)

Kilpailut

Uusimmat