Onko tässä maailman hurjin lasketteluvideo? Yli 100 km/h kapeasta kourusta alas

17.12.2014 12:02 -

Ammattilaishiihtäjä Cody Townsend löysi Alaskasta hyvin kapean ja jyrkän putken vuoren rinteeltä alas. Reilu viikko sitten julkaistulla lasketteluvideolla on jo reippaasti yli 6 miljoonaa katselukertaa YouTubessa. 

Kahden vuoden aikana kuvattu Days of My Youth -hiihtodokumentti esittelee hurjia hiihtotemppuja ja jokaisen hiihtäjän unelmarinteitä. Yksi osa dokumenttia on hurja, Alaskassa kuvattu laskettelupätkä, jossa Cody Townsend laskettelee uskomattomalta näyttävän rinteen alas.

Townsend kertoo löytäneensä paikan ”jostain päin Alaskaa”. Hän ei kerro paikan tarkempaa sijaintia, sillä ei halua paikalle massoittain hurjapäisiä hiihtäjiä.

– Löysimme paikan helikopterilla lentäen. Alueella oli lukuisia uskomattomia rinteitä, eikä tämä rinne aluksi edes näyttänyt mahdolliselta laskea. Aluksi emme edes huomanneet, että vuoren rinteessä oli kouru, jota pystyy laskemaan, Townsend kertoo Outsideonline.comille.

Townsend arvioi rinteen huipun jyrkkyydeksi noin 60 astetta. Lievästi loiventuva rinne mahdollisti hurjan nopeuden. Erityisen vaaralliseksi rinteen teki kuitenkin sen kapeus.

– Veikkaisin, että laskin 100 kilometriä tunnissa. Sanoisin, että rinne oli kapeimmassa kohdassa vain alle kaksi metriä leveä.

Townsend kuvailee kokemusta videolla pelottavimmaksi asiaksi, jonka hän on koskaan kokenut. Katso hurja video alta! 

Kuva: Kuvakaappaus YouTube-videolta

(YouTube, Outsideonline.com, Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat