Supertähtien miljoonamyynnit romahtivat: Tässä levymyynnin flopit vuonna 2014

16.12.2014 10:01 -

Musiikkimaailma ja levynmyynti ovat todellisessa murroksessa. Fyysisiä albumeja ostetaan koko ajan vähemmän ja vähemmän. Samaan aikaan musiikin suoratoisto ja yksittäisten kappaleiden kuuntelu kasvaa, unohtamatta musiikkivideoiden valtavaa katselupiikkiä.

Murros palvelee etenkin nuorten suosioon päässeitä artisteja, jotka takaavat suosikeilleen hurjan suosion sadoilla miljoonilla videokatseluilla ja striimauksilla. Samaan aikaan albumien myynti laskee, etenkin jos hittikappaleita ei ole tarpeeksi. Hitit kiinnostaa, muu materiaali ei niinkään.Arvostettu musiikkimedia Billboard on listannut levymyynnissä pahasti flopanneet artistit vuodelta 2014. Yllättäen listalla on mukana musiikin supernimiä, kuten 50 Cent, Mariah Carey ja Jennifer Lopez. He kaikki kuuluvat artisteihin, joiden albumeja myydään yleensä miljoonia kappaleita.Luvut kertovat albumien myyntimäärän heidän kotimaassaan Yhdysvalloissa. Yleensä juuri Yhdysvallat ovat olleet heidän vahva myyntialueensa. Vuonna 2014 julkaistujen albumien myyntimäärä on luonnollisesti suurempi, kun mukaan lasketaan kansainvälinen levymyynti. Tästäkin huolimatta lopputulema on äärimmäisen huono.

Yksittäisten kappaleiden kohdalla suosio voi olla toista. Esimerkiksi Jennifer Lopez kerää käytännössä jokaisella musiikkivideollaan satoja miljoonoa katselukertoja. Valitettavasti määrä ei näy albumimyynnissa.Billboardin mukaan kaikkia flopanneita artisteja yhdistää lopulta yksi asia. Hittien puute. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että albumi olisi huono. Päinvastoin. Monet levyistä ovat saaneet kiitoksia kriitikoilta, mutta tämä ei ole vaikuttanut positiivisesti niiden myyntiin.Vuoden 2014 floppialbumit (Billboard):

Mariah Carey, Me. I Am Mariah...The Elusive Chanteuse
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 117.00 kpl

Jennifer Lopez, A.K.A.
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 71.000 kpl

Robin Thicke, Paula
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 48.000 kpl

Karmin, Pulses
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 27.000 kpl

Cher Lloyd, Sorry I'm Late
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 41.000 kpl

50 Cent, Animal Ambition
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 124.000 kpl

Phillip Phillips, Behind the Light
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 123.00 kpl

Lea Michele, Louder
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 102.000 kpl

Jennifer Hudson, JHUD
Kokonaismyynti Yhdysvalloissa 61.000 kpl

Kuvat: Shutterstock

(Radio Nova, Billboard)

Kilpailut

Uusimmat