Kirjeenvaihtajamme maahanmuutosta Britanniassa: Nostosiltaa ollaan vetämässä ylös

13.12.2014 20:03 -

Britit ovat alkaneet kantaa huolta kasvavasta maahanmuutosta. Britannia on yksi eniten maahanmuuttajia puoleensavetävä EU-maa, jossa kirjeenvaihtajamme mukaan ollaan nyt vetämässä nostosiltaa ylös.

Britannia vetää maahanmuuttajia puoleensa, sillä maa on paremmassa jamassa kuin monet muut.

– Maassa työttömyys on laskussa ja talous kasvaa siedettävällä vauhdilla. Samaan aikaan englannin asema yhtenä maailman yleisimmin opiskelluista kielistä, joten tänne on helpompi muuttaa kuin vaikkapa Saksaan tai Ranskaan, Pohjoismaista nyt puhumattakaan, Radio Novan kirjeenvaihtaja Risto Pyykkö raportoi.

Tämän seurauksena maahanmuuttajien määrä on Euroopan korkeimpia. Keskusteluissa kiistellään vievätkö maahanmuuttajat briteiltä työpaikat vai vauhdittaako se taloudenkasvua luoden uusia työpaikkoja.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että täällä oltaisiin vetämässä nostosiltaa ylös. Syksyn aikana maahanmuutto- ja EU-vastainen itsenäisyyspuolue on ollut melkoisessa myötätuulessa. Kuitenkin monet ovat epäilleet sitä, onko työperäinen maahanmuutto EU-maista edes rasite maan taloudelle. Tuoreiden laskelmien mukaan EU-kansalaiset maksavat valtion kassaan enemmän kuin he ottavat sieltä pois, Pyykkö summaa.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat