Upeaa joulufiilistä Nova Stagella: Katso akustinen Raskasta joulua -keikka

11.12.2014 14:15 -

Jo 10 vuoden ajan menestyksekkäästi rullannut Raskasta joulua -poppoo kävi esiintymässä Nova Stagella. Tällä kertaa tarjolla oli harvinaista herkkua, sillä kyseessä oli ainutlaatuinen, akustinen live-veto.

Eturivin heavy-muusikoita yhteen keräävällä Raskasta joulua -projektilla on jo vuosikymmenen mittainen taival. Ensimmäinen Raskasta joulua -albumi ilmestyi vuonna 2004 ja tänä vuonna julkaistiin jo sarjan neljäs pitkäsoitto Raskasta joulua 2, josta ilmestyi myös englanninkielinen versio Ragnarok Juletide. Käynnissä on parastaikaa myös ennätyssuuri, joulun välipäiviin saakka kestävä 10-vuotisjuhlakiertue.

Normaalisti nimensä mukaisesti Raskasta joulua tarjoilee joululauluja metalli-versioina esitettynä. Nova Stagelle porukka kuitenkin saapui ensimmäistä kertaa ainutlaatuisesti akustisella kattauksella. Raskasta joulua keikoilla solistit vaihtelevat, tällä kertaa laulupuolesta vastasivat Marco Hietala ja JP Leppäluoto.

Vaikka Raskasta joulua on porskuttanut jo menestyksekkäästi monen vuoden ajan, ei menestys ole ollut itsestäänselvyys.

- Konseptin suosio on ollut yllätys. Tämän homman elinvoimaisuus kyllä huomattiin jo aikaisessa vaiheessa - eri jätkiä eri bändeistä, eri solisteja, joilla on kerran vuodessa tällaiset hienot kokoontumisajot. Meillähän on mukana monta bändin jätkää, minä mukaan lukien, joille eräänlainen jouluvietto alkaa tästä. Raskasta joulua -kiertueen myötä voi kasvattaa omaa tunnelmaansa.

- Se oli kyllä yllätys, että tästä tulee näin iso juttu. Toisaalta jos mietitään, että soitetaan tarpeeksi hyvin tarpeeksi hyviä kappaleita huolellisin sovituksin, niin kyllähän se toimii. Näin jälkiviisaana voi miettiä, että silloin kun tämä juttu lanseerattiin, niin silloin ehkäpä iskelmätähtien joulukirkkokeikat oli nähty ja oli tällainen rock-sukupuoli, jolle tällainen oli tarpeen, Hietala kertoi Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa.

Raskasta joulua -kokoonpano: Marco Hietala ja JP Leppäluoto: laulu, Erkki Silvennoinen: basso, Mirka Rantanen: perkussiot, Erkka Korhonen: kitara, Tuomas Wäinölä: kitara, Vili Ollia: koskettimet

Katso Raskasta joulua -Nova Stage -keikka haastatteluineen alta:


Nova Stage

Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen isännöimä Nova Stage on Radio Novan reilu vuosi sitten toimintansa käynnistänyt keikkastudio. Tänä aikana Nova Stage on tarjonnut yli 100 livekeikkaa kotimaisilta ja ulkomaisilta huippuartisteilta.

Vuoden 2014 Radio Gaalassa kunniamaininnan saanut Nova Stage kasvattaa jatkuvasti yleisöä tarjoten ainutlaatuisia live-elämyksiä radion lisäksi myös verkossa ja mobiilissa. Pääset katsomaan Nova Stage -livetaltiointeja Radio Novan Youtube-kanavalta, nettisivulta, sekä Katsomo.fi-sivustolta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat