Juhlista itsenäisyyspäivää teemaan sopivilla kukilla: Sinisiä ja valkoisia valintoja kotiin ja lahjaksi!

05.12.2014 14:50 -

Itsenäisyyspäivän juhlan koristeiksi sopivat päivää kunnioittaen kotimaiset kukat. Suomen lipun värit - sininen ja valkoinen - muotoutuvat kukilla ja koristeilla. Valkoisten kukkien hillitty harmonia sopiikin erityisen hyvin itsenäisyyspäivän juhlan rauhalliseen ja kunnioittavaan tunnelmaan.

Valkoisia kukkia

Erityisesti valkoisten kukkien avulla on helppo saada juhlavuutta ja pientä valoa joulukuun alun pimeisiin iltoihin. Jos kukkien halutaan kestävän joulunpyhiin saakka, kannattaa valita ruukkukasveja. Esimerkiksi valkoinen joulutähti kestää itsenäisyyspäivästä jouluun, kunhan se ei saa vetoa ja sitä muistetaan kastella maltillisesti. Valkoinen, säännöllisestä kastelusta ja sumutuksesta pitävä atsalea on myös oiva valinta, samoin paavalinkukka. Sekä ritarinkukka että hyasintti ovat myöskin omiaan itsenäisyyspäivän juhlaan, ja hyasinttejä on sinisenäkin. Leikkokukkakimppuihinkin löytyy valkoisia upeita kukkia, esimerkiksi tulppaanin saa puettua itsenäisyyspäivään sinisillä koristeilla, nauhoilla, helmillä ja oksilla.

Sinisiä kukkia

Sininen väri on kukissa harvinaisempi, eikä sitä luontaisesti edes ole kaikissa lajeissa. Kukkia värjätään usein itsenäisyyspäivän tienoilla sinisiksi. Niihin voidaan joko imeyttää väriliuosta, kastaa ne väriin tai suihkuttaa erikoisvärillä. Värjäys itsessään ei vaikuta kukan kestoon. Sinistä väriä kimppuun tai istutukseen voidaan tuoda kuitenkin muutenkin.

Sirkkalehtimerkki varmistaa kotimaisuuden
Suomessa viljellyt kukat tunnistaa Kauniisti kotimainen sirkkalehtimerkistä.

Suomalaiset kukat ovat mitä laadukkaimpia, ne tulevat läheltä ja työllistävät kotimaassa. Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimus myös sitouttaa noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat