Linnassa juhlitaan tänä vuonna kahvikapseleissa – muistatko vielä nämä upeat kierrätyspuvut?

05.12.2014 12:21 -

Outi Pyy loihti tämän vuoden Linnan juhliin puvun kahvikapseleista. Viime vuosina itsenäisyyttä on juhlittu muun muassa VHS-nauhoissa, sukkahousuissa ja jäätelön käärepapereista. 

Glamouria syntyy myös kierrätysmateriaaleista. Sen ovat osoittaneet monet upeat Linnan juhlien pukuluomukset, jotka ovat valmistettu muun muassa kahvikapseleista, laskuvarjoista, VHS-nauhasta ja jäätelöpapereista. Vieläkö muistat nämä upeat koltut?

Globe Hopen Seija Lukkalan laskuvarjopuku vuonna 2007

Kierrätysmateriaaleista muotia luovan Globe Hopen perustaja Seija Lukkala juhli Linnan juhlissa vuonna 2007 laskuvarjoista tehdyssä puvussa. Vihreää silkkiä muistuttava upean hohdokas puku on klassinen, mutta taatusti ainutlaatuinen.

Tänä vuonna samaa kierrätyspukua kierrätetään jälleen Linnan juhliin, kun kansanedustaja Sanna Lauslahti pukee Lukkalan puvun ylleen.

//

Julkaisu käyttäjältä Sanna Lauslahti.

Kansanedustaja Katri Komin VHS-puku vuonna 2009

Vuoden 2009 Linnan juhlissa kansanedustaja Katri Komi pukeutui äitinsä Milja Komin suunnittelemaan pukuun. Erikoisen puvusta teki sen valmistusmateriaali, VHS-nauhat! 

Kuva: Matti Matikainen / All Over Press Finland

Komin sukkahousupuku vuonna 2010

Kansanedustaja Katri Komi jatkoi kierrätysmateriaalien käyttöä myös vuonna 2010, jolloin hän pukeutui äitinsä suunnittelemaan sukkahousuista valmistettuun pukuun.

– Ajatuksena oli tehdä rikkinäisestä ehjää ja osoittaa, että ei niin arvostetusta perusasusteesta kuin sukkahoususta voi saada juhlavan, jopa salonkikelpoisen, Katri Komin äiti Milja Komi kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kuva: MTV Oy

Näyttelijä Pamela Tolan jäätelöiden käärepaperipuku vuonna 2013

Muun muassa Napapiirin sankarit -elokuvassa näytellyt Pamela Tola pukeutui vuonna 2013 Mert Otsamon suunnittelemaan pukuun. Asun valmistuksessa käytettiin 300 kierrätettyä jäätelökäärettä, joista Otsamo on teki 700 kukkaa puvun näyttäviksi koristeiksi.

Kuva: Atte Kajova / MTV Oy

Outi Pyyn suunnittelema kahvikapseli-puku vuonna 2014

”Trashionista”, kierrätysmateriaaleista huippumuotia suunnitteleva Outi Pyy loihti tämän vuoden Linnan juhliin teollisuudesta ylijääneistä Nespresso-kahvikapseleista tehdyn upean juhlapuvun. Asuluomus vaati tuhansia kahvikapseleita ja 150 tuntia työtä. Kahvikapselit ovat maalattu tummalla kameleonttimaalilla, joka taittaa värejä. Puvun pitäjää ei ole vielä paljastettu. 

Kuva: Kanerva Mantila/Nespresso

Oletko itse tehnyt esimerkiksi tölkkinipsuista asusteita tai muuta kierrätysmuotia? Kommentoi alle!  

(Maria Rautio/ Radio Nova, MTV Ava, Globe Hope) 

Kilpailut

Uusimmat